Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svakako pogledajte koliko je daleko čovječanstvo otišlo pri stvaranju robota.


Bilo bi se lijepo naći na Gitexu, 35. tjednu tehnologije u Dubaiju, između ostalog i zato jer bismo dobili priliku iz prve ruke otkriti što još sve može i zna fascinantna Coco.

Vezani članci Nevolje s tehnologijom ''Tata, pa zašto si to napravio?!'': Kad se roditelji dokopaju tehnologije, gori su od male djece Maja Šuput Još jedno trudničko izdanje Maje Šuput s plaže u Dubaiju, novi niz fotografija zasjenio je sve ostale

Coco je, naime, na glasu kao trenutačno najnapredniji android na svijetu (preciznije rečeno Coco je actroid = actor/android), a zahvaljujući videu Zameera Hassana, eto i vama prilike da na trenutak vidite koliko je čovječanstvo daleko otišlo pri stvaranju robota.

NE ŠALE SE Rusi se hvale svojim novim, neobičnim dronom

Kao što ćete se i sami moći uvjeriti, Coco se zna predstaviti, objasniti što je, zahvaliti na komplimentu, pa i pristojno vas zamoliti da ponovite pitanje ukoliko vas iz prve nije razumjela.

Actroide su, dodajmo, prvi počeli razvijati stručnjaci sa sveučilišta u Osaki u suradnji s tvrtkom Kokoro, a svijet ih je premijerno dobio priliku upoznati 2003. godine. Do danas je napravljeno više od deset modela. 

 
Coco, the world's most advanced android robot, comes to Gitex ...

Watch: Coco, the world's most advanced android robot, comes to Gitex Technology Week in Dubai.Courtesy: Zameer Hassan/Khaleej Times

Posted by Khaleej Times on Monday, October 19, 2015

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook