Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstariji začin na svijetu

Ove će vas upotrebe cimeta IZNENADITI!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najstarijih začina na svijetu lako je dostupan i najčešće ga vežemo uz djetinjstvo i bakine pite od jabuka kao i miris blagdana. No, ljekovita svojstva cimeta kao izvrsnog u spriječavanju lošeg zadaha, poticanju rasta kose i liječenju akni, opravdavaju njegovu vrijednost koja je nekada bila skuplja i od zlata.

Cimet se stoljećima koristi u kineskoj i Ayurvedskoj medicini za otklanjanje raznih bolesti, poput gripe i probavnih smetnji. Ovaj začin sadrži kalcij, vlakna, željezo,  a unutar kore i zacijeljujuća ulja.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

U kombinaciji s maslinovim uljem i smeđim šećerom, cimet postaje nezaobilazni sastojak recepata većine domaćih pripravaka za ljepotu, piše Huffington Post.

>>Volite slatko? Onda definitivno morate otići na...

1. Napućene usnice

Ne morate otići na plastičnu operaciju da biste imali zamamne usne. Pomiješajte malo cimeta s melemom i namažite smjesu na usnice.

2. Maska protiv akni

Masku možete napraviti tako da pomiješate tri žličice meda i jednu žličicu cimeta. Zatim masku premažite po licu, ostavite da djeluje 10 minuta, te nakon toga isperite lice. Cimet će spriječiti nastanak bakterija koje uzrokuju akne, dok će med održati kožu vlažnom i smanjiti crvenilo.

3. Jačanje kose

Antioksidansi koji čine najveći postotak aktivnih sastojaka cimeta, pokazali su se odličnima u regeneriranju vlasi i hranjenju vlasišta. Stoga se njegova primjena preporuča kod intezivnog gubitka kose i za jačanje vlasi. Da biste napravili masku za kosu potrebno je u vruće maslinovo ulje umiješati jednu veliku žlicu meda i jednu mali žlicu cimeta. Sačekati da se smjesa ohladi i utrljati ju u korijen kose te ostaviti da djeluje desetak minuta, a zatim isprati.

4. Uklanjanje neugodnog zadaha

Zahvaljujući antibakterijskim svojstvima cimet je odličan kod infekcija usne šupljine koje su čest razlog neugodnog zadaha. Kako biste se riješili lošeg zadaha, grlo isperite tekućinom koja se sastoji od tople vode i žličice cimeta.

5. Piling za suhu kožu

Kako biste skinuli mrtve stanice kože s lica, napravite piling od morske soli, maslinovog ulja, bademovog ulja, meda i cimeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene