Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konkuriraju li Amerikancima?

Britanci nemaju pojma gdje se nalazi Stonehenge!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgleda da Britanci mogu konkurirati Amerikancima po razini općeg znanja geografije. Naime, čak 20 % njih ne zna gdje je se nalazi Stonehenge.

Od 2000 ispitanih Britanaca, njih 21 % nije znalo navesti Englesku, Škotsku, Wales i Sjevernu Irsku kao sastavne dijelove Ujedinjenog Kraljevstva, ali zato njih više od 50 % uvjereno kako je Mount Everest najviši vrh Velike Britanije, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

>> Obrazovanje Britanaca završava u osnovnoj školi

>> Opća kultura američkih srednjoškolaca...

Za poznatu pješčanu stijenu Ayers Rock ili Uluru koja se nalazi u australskom Sjevernom teritoriju, čak je četvrtina ispitanika sigurna kako se i ona nalazi u Velikoj Britaniji, ali zato njih 20 % ne zna da se Stonehenge nalazi u njihovoj zemlji.

Stručnjaci vjeruju kako je za ovakvo stanje javnosti kriva suvremena tehnologija koja omogućava da se na svako pitanje dobije instantni odgovor, pa ljudi više ne osjećaju potrebu pamtiti geografske podatke, što je prije pojave interneta bilo nezamislivo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene