Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše matematičke sposobnosti

Obrazovanje Britanaca završava u osnovnoj školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje provedeno na radno sposobnom stanovništvu u Velikoj Britaniji pokazuje kako su njihove matematičke sposobnosti na razini djeteta.

Gotovo polovica radno aktivnog stanovništva u Engleskoj ima matematičke sposobnosti jednake sposobnostima osnovnoškolskog djeteta.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Izvješće National Numeracy pokazuje da 49% radno sposobnih posjeduje matematičke vještine koje odgovaraju djetetu u dobi od 9 do 11 godina, te da ima posebne poteškoće predstavljaju grafikoni. Četvrtini radnog stanovništva problem predstavlja obično plaćanje računa. Opravdanje za neznanje traže u desetljetnom zanemarivanju matematike u školama kao i  usmjerenosti Velike Britanije na društvene znanosti i umjetnost .

Chris Humphries, bivši izvršni direktor britanske komisije za zapošljavanje je izjavio kako je brojka od 17 milijuna stanovnika koji imaju nisku razinu matematičkog znanja zastrašujuća, te da to dovodi do činjenice koja govori da upravo ti radnici ne razumiju ni porez, a ni promjene na vlastitim plaćama.

Zaključuju da se veliki naglasak stavlja na pismenost, a zapravo je matematika pokazatelj gospodarskog i osobnog uspjeha, prenosi Daily Mail.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene