Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslava u Meksiku

Biste li i vi ovako prošetali gradom sa svojim ljubimcem?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan mrtvih u Meksiku se slavi na posebne načine. Jedan od tih je i ovogodišnja parada zamaskiranih kućnih ljubimaca.

'Dia de los Muertos' u Mexicu je vrlo važan praznik koji počinje navečer 31. listopada i traje do 2. studenog. Na taj se dan Meksikanci prisjećaju svojih najmilijih koji više nisu s njima, a koji se prema tradicionalnom vjerovanju taj dan vrate u ovaj život na nekoliko sati, piše AP.

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa

>> VIDEO: Kako natjerati 30 pataka da zaplivaju po prvi puta

Ljubitelji životinja ove su godine odlučili ovaj praznik iskoristiti kako bi upozorili kako se sve ljudi odnose prema životinjama. 'Želimo pokazati da je bitno usvajati životinje, a ne kupovati ih', rekla je jedna sudionica parade.

Parada pasa samo je jedna u nizu manifestacija koje se u Meksiku odvijaju povodom Dana mrtvih. Taj se dan u cijeloj Latinskoj Americi obilježava na slikovite načine- od izložbe golemih kostura u Mexicu do vudu procesija na Haitiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene