Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo što je pisalo

Baka joj je dala na samrti: Dešifrirali poruku staru 18 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Internetski detektivi' pomogli su jednoj ženi da otkrije što joj je baka netom prije smrti napisala u šifriranoj poruci.

Janna Holm zamolila je korisnike stranice Ask MetaFilter da joj pomognu otkriti što piše u šifriranoj poruci koju joj je baka ostavila 1996. godine.

Pročitajte i ovo Ukrasni svjetleći sob Drugi dan stiglo iznenađenje Ženi u Slavoniji ukrali soba pa je dočekala poruka: "Previše smo popili na Badnjak" Aleksandar Vučić jede parizer Obratio se na Instagramu Bizaran video! Pogledajte kako Vučić jede parizer: "Siniša, evo majonez"

Holm je imala 10 godina kada je njezina baka Dorothy Holm umrla zbog tumora na mozgu. 'Prije smrti se činila prilično zbunjenom, ali ostavila je ove cool kodove za koje sam mislila da ću moći dešifrirati', ispričala je Janna.

Pronađena šifrirana poruka iz 2. svjetskog rata koju nitko ne može 'razbiti'

Nakon što nitko iz obitelji nije mogao otkriti što u poruci piše, spremili su je i tek nedavno ponovno pokušali dešifrirati poruku. Kako ponovno nisu uspjeli, Janna se obratila korisnicima Ask MetaFilter i oni su zajedničkim snagama veći dio poruke dešifrirali u 14 minuta. Tako je Jana saznala da je baka u poruci napisala molitvu. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene