Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australska ruralna zajednica toliko želi privući nove obitelji u svoja područja da im nudi domove za samo jedan australski dolar na tjedan.


U The hamlet of Thundle, koji se nalazi 350 kilometara sjeverno od Sydneya, živi samo 380 stanovnika. Gradić se godinama bori i sa sušom. 'Svakodnevno se smanjuje broj škola, ali i ukupan broj stanovnika u gradiću. Desetljećima se borimo sa sušom. Nadamo se da će ovakva politika privući dodatne stanovnike', rekla je Dannielle Ward iz Thundle Hotela.

Vezani članci Dora Adanić Na korak do pobjede na "Farmi": Dora Adanić otkrila nam je što se u njenom životu promijenilo zbog showa Prince Wale Soniyiki - 5 Nije tužan što mu je izmakla pobjeda u "Farmi", a s nama je podijelio svoj veliki san: "Ostvarit ću to!"

Australsko ruralno i dosta nerazvijeno područje reklamira se kao područje za sve one koji žele 'životne promjene i avanturu'. Zainteresirane obitelji moraju ispuniti aplikaciju u kojoj pojašnjavaju kako zamišljaju svoj život u Thundleu, ali i što oni mogu ponuditi ruralnoj zajednici, piše Cnews.canoe.ca. Prijavi moraju priložiti i obiteljsku kuću.

>> Prijedlog: 'Osnovati afričku državu za preseljenje Haićana'

Trenutno se može useliti u pet slobodnih farmi. 'Neke kuće trebaju malo čišćenja i puno ljubavi jer se radi o prekrasnim starim kućama', rekla je Ward. Do sada je 130 obitelji iskazalo svoj interes za život u ruralnoj Australiji.