Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australka zaposlena u državnoj službi, koja se ozlijedila tijekom seksa u motelu na poslovnom putu, dobila je petogodišnju sudsku bitku protiv federalne vlade, koja će joj morati isplatiti odštetu.


Federalni sud je odbio žalbu vladine osiguravajuće tvrtke ComCare na sudsku odluku po kojoj je žena ozlijeđena na radnom zadatku, prenosi Guardian.

Vezani članci Tuča u Australiji Tuča im probila strop, a onda su shvatili da je šteta još veća nego što su mislili Zmija Možete li uočiti zmiju na fotografiji? Odlično se kamuflirala, gotovo nitko je ne vidi

>> Prijavila silovanje jer nije uživala u seksu

Australka, koja iz pravnih razloga nije identificirana, boravila je 26. studenog 2007. u motelu u gradu Nawra, 160 kilometara južno od rodnog Sydneyja, kad je imala seksualni odnos s kolegom.

Tijekom seksa, dio svjetiljke iznad kreveta je otpao i pao joj na lice, povrijedivši joj nos i usta.

Ozljede su joj sanirane u bolnici, a kasnije je patila od depresije i nije nastavila raditi za vladu. ComCare je najprije prihvatio njezin zahtjev za naknadu fizičkih i psihičkih ozljeda, ali ga je nakon toga odbacio, nakon detaljne istrage.

Zatim je sud donio odluku kako država nije kriva za njezine ozljede. Žena se tada obratila federalnom sudu, koji je 19. travnja presudio u njezinu korist. Još nije poznato koliko će novca žena dobiti.

ComCare i dalje razmatra mogućnost žalbe, ovog puta Visokom sudu, najvišoj sudskoj instanci u Australiji.