Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobila spor

Australska vlada mora platiti odštetu djelatnici koja se ozlijedila tijekom seksa na službenom putu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australka zaposlena u državnoj službi, koja se ozlijedila tijekom seksa u motelu na poslovnom putu, dobila je petogodišnju sudsku bitku protiv federalne vlade, koja će joj morati isplatiti odštetu.

Federalni sud je odbio žalbu vladine osiguravajuće tvrtke ComCare na sudsku odluku po kojoj je žena ozlijeđena na radnom zadatku, prenosi Guardian.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Žena ostala bez ruke u petrinjskoj pilani ozljeda na radu Žena u pilani ostala bez ruke, vlasnik: "Što je imala raditi tu gdje joj se to dogodilo? To je isto kao da auto ide nazad, a vi stavite nogu pod kotač"

>> Prijavila silovanje jer nije uživala u seksu

Australka, koja iz pravnih razloga nije identificirana, boravila je 26. studenog 2007. u motelu u gradu Nawra, 160 kilometara južno od rodnog Sydneyja, kad je imala seksualni odnos s kolegom.

Tijekom seksa, dio svjetiljke iznad kreveta je otpao i pao joj na lice, povrijedivši joj nos i usta.

Ozljede su joj sanirane u bolnici, a kasnije je patila od depresije i nije nastavila raditi za vladu. ComCare je najprije prihvatio njezin zahtjev za naknadu fizičkih i psihičkih ozljeda, ali ga je nakon toga odbacio, nakon detaljne istrage.

Zatim je sud donio odluku kako država nije kriva za njezine ozljede. Žena se tada obratila federalnom sudu, koji je 19. travnja presudio u njezinu korist. Još nije poznato koliko će novca žena dobiti.

ComCare i dalje razmatra mogućnost žalbe, ovog puta Visokom sudu, najvišoj sudskoj instanci u Australiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene