Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ispod božićnog drvca ponekad se nađu i neželjeni pokloni, a Australci tvrde da ispod svog bora obično nađu više od jednog nepotrebnog poklona, pokazalo je ispitivanje javnog mišljenja.


Anketa koju je naručio eBay otkrila je da su Australci potrošili 8,5 milijardi australskih dolara (7,5 milijardi američkih dolara) na poklone ovog Božića te da će pokloni u iznosu od najmanje jedne milijarde australskih dolara biti ostavljeni da skupljaju prašinu u ormaru, poklonjeni nekome drugome, zamijenjeni ili prodani.

Vezani članci Božić u djetinjstvu Prisjetili se omiljenog Božića i podijelili dirljive fotografije, imate li i vi slične uspomene? Siromaštvo u vrijeme koronavirusa - 1 Siromaštvo u doba korone: Kriza ispraznila i police socijalnih samoposluga - "Prikupili smo triput manje nego prošlih godina"

Među neželjenim poklonima je gotovo sve: od donjeg rublja, čarapa, kozmetike do seksualnih pomagala. Ranije istraživanje je pokazalo da će 825.000 poklona otići ravno u smeće u Australiji ovoga Božića. ( Hina)