Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ako volite tenisice, ovo je kolekcija koju biste trebali provjeriti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SNEAKERHEAD kultura mnogima na ovim prostorima još uvijek djeluje kao znanstvena fantastika, a na ideju prikupljanja tenisica, mahom limitiranih serija, većina Hrvata vjerojatno će samo odmahnuti rukom.

Međutim, takav stav nije nimalo neuobičajen niti je karakterističan za ovo podneblje. Ljubitelji tenisica diljem svijeta susretali su se s ovakvim reakcijama i stavovima, ali u posljednjih tridesetak godina situacija se drastično promijenila, a Hrvatska nije iznimka.

To vrlo dobro zna i ekipa iz zagrebačkog Nossa (Not Ordinary Sneaker Store) koji će u suradnji s Indexom po prvi puta na ovim prostorima odraditi malu kampanju s jasnim ciljem.

Njihova je misija jednostavna - promovirati ovaj "hobi" i pokazati vam da Hrvatska već neko vrijeme nije crna točka na karti svijeta i da je sneakerhead ekipa na ovim prostorima itekako prisutna. Naravno, oni nemaju kolekcije vrijedne milijune dolara niti desetke tisuća tenisica u posebnim prostorijama namijenjenim isključivo obući, ali poanta ovog serijala nije samo baviti se ozbiljnim sneaker fanovima već i ljudima koji su, najlakše rečeno, "ludi za tenisicama".

Isto tako, mnogi još uvijek vjeruju da Hrvatska nije "sneakerhead Meka", ali i to je nešto što se mijenja. Možda nećete pronaći baš sve što želite, ali velik broj teško dostupnih modela redovito možete pronaći na policama Nossa koji je specijaliziran upravo za ekskluzive koje nećete pronaći u svakoj drugoj trgovini, ali hoćete ako ih posjetite u Tkalčićevoj 4.

Uglavnom, čitatelji Indexa svakog će mjeseca imati priliku upoznati se s pričom iza pojedinih legendarnih modela koji će se naći u prodaji, ali i upoznavati vas s ekipom kolekcionara i zaljubljenika u tenisice. Noss je već odradio dva videa (OVAJ i OVAJ), a prvi koji imate prilike pogledati na Indexu je razgovor Matijom Hajdukom koji je u ovoj epizodi predstavio svoju itekako zanimljivu kolekciju .

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene