Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješni, a zastrašujući...

A mislili ste da je vaš šef užasan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi misle kako imaju najgoreg mogućeg šefa, no rijetki su oni čiji šefovi samo prisutnošću utjeruju strah u kosti. Ti su šefovi često prešli sve granice, no jesu li upravo zbog toga najbolji u svom poslu?

1. Larry Ellison, Oracle

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon 14 godina U Beogradu otvoreni Arkanovi sefovi Slika nije dostupna Tema dana Tko su i zbog čega bolji šefovi - muškarci ili žene?

Ellison je dobro poznat po svom raskošnom stilu života, no još je poznatiji zbog toga što je prilično nemilosrdan i agresivan šef. Nazivaju ga čak i Džingis kanom modernog doba. Za vrijeme preuzimanja tvrtke PeopleSoft najavio je čak 5000 otkaza i opetovano vrijeđao dotadašnjeg direktora, piše BusinessInsider.

2. Jamie Dimon, banka JP Morgan

Dimon je dio apsolutno svakog aspekta poslovanja bake JP Morgan, te je poznat po tome što satima ispituje svoje zaposlenike o najgorim mogućim scenarijima koji ih mogu očekivati. Karakteriziraju ga i kao osobu koja ne zna slušati druge, te svima upada u riječ i završava njihove rečenice.

3. Rupert Murdoch, News Corporation

Još jedan šef poznat po svojoj nemilosrdnosti. Nedavno se nad njim počela provoditi istraga zbog skandala oko prisluškivanja telefona od strane njegove kompanije. To je i glavni razlog zbog čega se ugasio News of The World. Jednom je prilikom za vrijeme štrajka svojih radnika u tiskari podijelio 6000 otkaza članovima sindikata.

>> Kad su šefovi na odmoru, ONI će nadgledati zaposlenike!

4. Martha Stewart, Martha Stewart Living Omnimedia

Iako se u javnosti pokazala kao vrlo simpatična kuharica i domaćica u poslovnom je svijetu vrlo oštra. U roku od godine dana riješila se čak dviju direktorica kako bi istjerala vodu na svoj mlin.

5. Steve Ballmer, Microsoft

Ballmer teško kontrolira svoje bijesne ispade čemu najbolje svjedoči i priča jednog bivšeg zaposlenika na kojeg je Ballmer bacio uredsku stolicu kada je saznao da odlazi iz kompanije.

6. Martin Sorrell, WPP

Sorrell je na čelu jedne od najjačih oglašivačkih tvrtki u svijetu i poznat je po tome što nema segmenta posla u firmi u kojem on nema svoje prste. zaposlenici koji su najavili svoj odlazak u neku drugu tvrtku nisu baš imali sreće. Sorrell je često pribjegavao pravnim mjerama kako bi što je više moguće odgodio njihov odlazak.

7. Scott Rudin, filmski producent

Rudin je u samo 5 godina promijenio čak 250 asistenata zbog osjetljivosti na trivijalne stvari. Često bi zgrabio prvu stvar koja mu se našla pri ruci, te njome gađao svoje zaposlenike, piše BusinessInsider.com.

8. Barry Diller, InterActiveCorp

Diller je jedan od najuspješnijih direktora u medijima koji je kuću Fox pretvorio u svjetski poznati brand. No, unatoč tome zaposlenici su ga se svakodnevno bojali. Bivši zaposlenik je prepričao jednu situaciju u kojoj je Diller na jednog od direktora bacio kazetu takvom silinom da je ona, na sreću promašila osobu koja mu je stala na žulj, ali je zato probila zid.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene