Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan internetski portal proveo je istraživanje o ženskoj masturbaciji i otkrili su nekoliko manje poznatih činjenica.


Nekoliko zanimljivih činjenica o ženskom samozadovoljavanju za koje vjerojatno većina muškaraca ne zna, objavio je portal Jimmyjane.com.

1. Masturbira mnogo više žena nego što mislite

Vezani članci Kakav je položaj žena u društvu? - 2 Kakav je položaj žena u društvu? "Bitno je znati svoju vrijednost, ono što ti sam sebi značiš" Šminka radi čuda Toliko su oduševljene rezultatima šminkanja da su se odlučile pohvaliti svima

Istraživanje je pokazalo da 92 posto žena redovno masturbira, a vjerojatno je da ostalih osam posto laže.

Isto je istraživanje pokazalo i da se 62 posto žena samozadovoljava dva do tri puta tjedno. Oko deset posto njih radi to svaki dan.

2. Neke žene masturbiraju i bez fizičke stimulacije

Pojedine žene mogu se uzbuditi razmišljajući o nečemu što ih uzbuđuje te mogu postići orgazam i bez fizičke stimulacije.

Barry R. Komisaruk znanstvenik sa Sveučilišta Rudgers proučavao je žene koje mogu postići orgazam bez dodira. Pokazalo se da je takav orgazam kod tih žena jednako intenzivan kao i klasični orgazam.

Znate li koliko je partnera u 24 sata imala svjetska rekorderka?

3. Masturbiranje pomaže kod menstrualnih grčeva

Stručnjaci su došli do saznanja da se hormoni, koju potiču osjećaj ugode, otpuštaju tijekom samozadovoljavanja te mogu pomoću ublažavanju boli i grčeva tijekom menstruacije.

4. Žene masturbiraju i zato da lakše zaspu

Neke se žene ne samozadovoljavaju samo zbog zabave, ponekad to rade i da se lakše opuste. Pokazalo se da 32 posto žena masturbira kako bi lakše zaspale.

5. Neke žene uživaju u masturbaciji više nego u seksu

Prema istraživanju, 41 posto žena je priznalo da u samozadovoljavanju uživaju više nego u seksu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook