Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proljeće na čekanju

Ovo dosad nije bilo ništa, najgora zima tek stiže: Temperature ni u najtoplijem dijelu dana neće prelaziti nulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme će još danas i sutra biti promjenjivo, ali i dalje iznadprosječno toplo uz stalnu izmjenu kiše, pljuskova i sunčanih razdoblja. U noći sa srijede na četvrtak stiže nam prvi val zahladnjenja, a onda od petka prave zimske temperature koje čak ni u podne, za najtoplijeg dijela dana, neće dosegnuti nulu u kopnenim krajevima. Hladno će biti i na Jadranu, pogotovo uz jaku i olujnu buru.

Jutro će u utorak biti većinom oblačno i kišovito i to najviše u ovom zapadnijem dijelu unutrašnjosti, ali i na Jadranu, gdje će biti i grmljavinskih pljuskova. Na moru će puhati jako jugo koje će oslabjeti sredinom dana, a u unutrašnjosti umjeren jugozapadnjak.

Poslijepodne se u središnjoj Hrvatskoj očekuje manje oblaka i uglavnom prestanak kiše, pogotovo u južnim predjelima. Bit će i dalje toplo uz temperaturu do 13 stupnjeva, ali u Međimurju i Zagorju ona će iznositi oko devet stupnjeva.

Kiša i oblaci bit će u drugom dijelu dana češći i u Slavoniji i Baranji. Puhat će jugozapadnjak i južni vjetar, navečer u okretanju na sjeverozapadnjak.

U gorju će vrijeme biti promjenjivo uz pljuskove, ali bit će i sunčanih razdoblja. Na sjevernom Jadranu uglavnom će biti sunčano, a jugo će oslabjeti i okrenuti na slab jugozapadnjak.

Manje kiše poslijepodne bit će i u Dalmaciji. Najnestabilnije će, uz pljuskove koji mogu biti i grmljavinski, bit na krajnjem jugu i u unutrašnjosti.

Pročitajte i ovo Tuča pogodila Zagreb nevrijeme Beli Zagreb grad: Jaka tuča pogodila dijelove Zagreba, ulice se zabijeljele od leda

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove cijene Nije dobro: Od ponoći moguće jače poskupljenje i benzina i dizela

Još će u srijedu u kopnenim krajevima biti ovako toplo i kišovito – osobito u dalmatinskoj zagori i gorskoj Hrvatskoj – a onda će nam se opet vratiti zima. Međutim, neće biti snijega, ali temperatura ni sredinom dana uglavnom neće prelaziti nulu.

Na Jadranu će srijeda biti kišovita i nestabilna, iznadprosječno topla uz jako jugo, a onda će bura donijeti zimsko, hladno i uglavnom sunčano vrijeme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene