Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Vraća nam se pravo ljeto! Sve detalje donosi meteorolog Nikola Vikić-Topić

U srijedu je na sjeveru Hrvatske bilo dosta oblaka, a i nekih pljuskova - je li to nešto prolazno i i kakvo nas vrijeme očekuje otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić.

Vrijeme se polako stabilizira, tlak zraka će rasti i u četvrtak - ići će iznad 1020 hektopaskala što ovog ljeta nismo često imali, svega nekoliko puta. I čini se da će ova stabilizacija konačno biti malo trajnija, a pratit će je, naravno, i rast temperature.

U četvrtak ujutro na kopnu promjenjivo oblačno. U ranim satima može biti malo lokalne kiše, vjerojatnija je u Slavoniji. No posvuda će se ubrzo razvedravati i zasjat će sunce. Na Jadranu od jutra sunčano, umjerene naoblake bit će samo prolazno u Istri i Primorju.

Pročitajte i ovo Oteretni kanal Sava-Odra - 4 Sanacija oštećenja i dalje traje Prometnice preko kanala Sava - Odra puštene u promet: Ukinute sve mjere obrane od poplava

Vjetar će na kopnu biti slab, dok će na obali u srijedu navečer zapuhati bura, umjerena, ponegdje i jaka, koja će još puhati i u četvrtak ujutro.

Jutro će biti malo toplije nego posljednja dva dana, u srijedu je bilo prilično svježe u kopnenim krajevima, ponegdje i ispod 10 stupnjeva. U četvrtak uglavnom od 10 do 15, a na obali oko 20.

Pročitajte i ovo Borba s rijekom Dravom Kuće nisu ugrožene Drava obara rekorde, iz Stožera upozoravaju: "Nijedna fotografija nije vrijedna toga da stradate"

Ujutro će se dakle razvedriti u središnjoj Hrvatskoj, bit će sve više sunca, no zatim ćemo od sredine dana imati onaj dnevni razvoj, grudastih oblaka, iz kojih poslijepodne i predvečer može biti kraćih, lokalnih pljuskova. Nemoguće je točno reći gdje, no nešto je veća vjerojatnost bliže granici s Mađarskom te granici s Bosnom i Hrcegovinom. Temperatura će biti oko 25, dakle slično kao i u srijedu, a vjetar slab, samo prolazno i umjeren, sjevernih smjerova.

U Slavoniji promjenjivo oblačno poslijepodne - bit će sunčanih razdoblja, ali povremeno i kraćih, prolaznih pljuskova. Ovdje je malo veća mogućnost za njih nego u središnjoj Hrvatskoj. Puhat će slab do umjeren vjetar, sjevernih smjerova, a temperatura će rasti do 25 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neočekivana plima VIDEO Pogledajte dramatične trenutke bujice: Sedmero poginulih na poznatoj turističkoj lokaciji

U Istri i Primorju poslijepodne sunčano uz malo oblaka, manje nego ujutro. Bura će slabjeti, a u Istri će i okrenuti na slab do umjeren maestral. Temperatura će biti oko 29. 

U Gorskom kotaru i Lici sunčano uz umjerenu naoblaku. Rijetko može biti i ponekog kraćeg pljuska. Puhat će slab sjeveroistočni vjetar, a temperatura će rasti do 23, 24 stupnja.

U Dalmaciji pretežno vedro, samo rijetko uz malo oblaka, ponajprije u unutrašnjosti, gdje postoji i mala mogućnost za kratak pljusak. Oko 11 sati će zapuhati maestral, koji će popodne povremeno biti umjeren do jak, osobito na srednjem dijelu. Najviša temperatura, oko 30.

Pročitajte i ovo Poplave u Norveškoj katastrofa nacionalnih razmjera FOTO/VIDEO Stravični prizori! Najgore poplave u više desetljeća: Norveška evakuirala tisuće ljudi

U petak i za vikend sunčano i sve toplije, samo uz malo oblaka. Nakon tjedan dana u unutrašnjosti će ponovno biti vruće s temperaturom oko 30 stupnjeva. U petak će ujutro vjerojatno biti lokalne magle, a poslijepodne postoji mogućnost za kratak pljusak, ali ta mogućnost je samo mala.

I na obali zatopljenje. Bit će sunčano i vruće. Bura će biti rjeđa, slabija i puhat će ugavnom noću, dok će danju dominirati slab do umjeren maestral. Najniža će, noćna, temperatura biti oko 21, a najviša dnevna oko 31 Celzijev stupanj.

Dakle, vrijeme se konačno malo smirilo i stabiliziralo, kako i priliči dobu godine, pa će idućih barem sedam dana biti sunčano i toplo, a od vikenda posvuda i vruće. Rijetko je moguć poneki pljusak u kopnenim krajevima, no tamo gdje ih i bude, bit će kratkog vijeka.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene