Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija oštećenja i dalje traje

Prometnice preko kanala Sava - Odra puštene u promet: Ukinute sve mjere obrane od poplava

Oteretni kanal Sava-Odra - 4
Oteretni kanal Sava-Odra - 4 Foto: Zeljko Lukunic/Pixsell
Prometnice koje prolaze preko oteretnog kanala Sava - Odra puštene su u promet u srijedu od 15 sati, priopćio je Grad Zagreb.

Informacija se veže za njihovo jučerašnje priopćenje u kojem je istaknuto kako se, nakon obilnih padalina i visokih vodostaja, rijeka Sava povukla u svoje korito te su ukinute sve mjere obrane od poplava.

Pročitajte i ovo Tornado Padaju rekordi VIDEO Prizori čudovišnog tornada koji izaziva jezu: Kamenje i tuča veličine bejzbolske lopte razbijali sve oko sebe

Tada je navedeno kako je oteretni kanal Sava-Odra, koji je značajno rasteretio pritisak rijeke Save na zagrebački nasip, slobodan od vode. No, milijuni kubika vode koji su prešli preko cestovnih prijelaza u kanalu oštetili su cestu te asfalt natopili vodom.

Pročitajte i ovo Novi ruski udžbenik - 1 Kritiziraju Zapad Rusija objavila skandalozan udžbenik iz povijesti: "Da Putin to nije napravio, bio bi kraj civilizacije"

"Kako bi se sanirala postojeća oštećenja, ali i spriječio nastanak novih i potencijalno još većih za čiju bi sanaciju bili potrebni tjedni, cestovni prijelazi bit će zatvoreni još nekoliko dana. Očekujemo njihovo otvaranje do kraja ovog tjedna o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena", priopćeno je jučer iz Grada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene