Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duplo niže temperature

Nemojte da vas sunce zavara: Stiže nam ozbiljno zahladnjenje i bura s orkanskim udarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razvedravanje i sunčano vrijeme s nama će više-manje biti cijeli vikend, ali bit će osjetno hladnije, ponegdje i za desetak stupnjeva. Hladno će biti i noću, a prometne probleme donijet će prva marčana bura koja će dosezati i orkanske udare.

Tijekom subotnjeg ujutro u unutrašnjosti će temperatura iznositi oko nule, ponegdje i ispod. Na Hadranu će vjetrovito uz olujnu buru s orkanskim udarima, osobito u podvelebitskom dijelu.

U središnjoj Hrvatskoj će se razvedriti već prijepodne tako da nas čeka sunčan, ali hladniji dan. Puhat će i slab do umjeren sjeverac, a temperature će posvuda iznositi ispod 10 stupnjeva.

Slično će biti i u Slavoniji: pretežno sunčano, ali hladnije uz umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Vjetrovito i sunčano bit će i na sjevernom Jadranu, ali bura će od sredine dana postupno slabjeti. Hladno će biti i u gorskoj Hrvatskoj, gdje će najviša temperatura biti niža od pet stupnjeva.

U Dalmaciji će bura poslijepodne oslabiti, a prevladavat će sunčano vrijeme. Najviša temperatura bit će prosječna za ovo doba godine – od 12-15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Po čemu će Zagrepčani pamtiti Bandića - 1 gradonačelnikova ostavština Istraživanje Dnevnika Nove TV: Po čemu će građani pamtiti Milana Bandića i kako bi ga danas ocijenili, nakon 20 godina na čelu grada

Pročitajte i ovo Mate Bilobrk, zapovjednik ATJ-a Lučko Drama u minskom polju Zapovjednik ATJ Lučko otkrio detalje akcije spašavanja migranata: "Bilo je jakih udara vjetra, helikopter se nalazio u nemogućim uvjetima"

Sljedećih dana u kopnenim će dijelovima biti hladnije. Noću će se temperatura spuštati i do -8, a za tijekom dana će uglavnom iznositi oko 10 stupnjeva. Ujutro je često moguć mraz, a vjetar će uglavnom biti slab.

Na Jadranu će u nedjelju još uvijek puhati slaba bura koja će opet ojačati u utorak. Tada će na južnom dijelu Jadrana biti i kiše. Dnevne će temperature iznositi od 12-14, a noćne od pet do sedam stupnjeva.

POSLOVICA
kiša će padati još tijekom noći, ponegdje i sutra ujutro, a onda razvedravanje pa će veći dio vikenda ipak biti sunčano. NEmojte da vas to zavara, bit će osjetno hladnije nego što je bilo cijeli tjedan, a na jadranu olujna bura s orkanskim udarima koja će slabjeti krajem dana

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene