Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je odluku o financiranju 31 programa za popularizaciju znanosti, što vi mislite u koje grane znanosti bi Hrvatska trebala ulagati novac?


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je odluku o financiranju 31 programa u ovoj godini i to s gotovo 600.000 kuna, dok će sredstva za sufinanciranje u visini gotovo 590.000 kuna podijeliti 15 časopisa za popularizaciju znanosti koje Ministarstvo financira u 2013. godini.

>> Što mislite o mjeri neradnog četvrtka i petka?

'Akcijski plan 'Znanost i društvo' ima za cilj sustavan pristup znanosti kao društvenoj vrijednosti - promicanje znanstvene kulture, približavanje znanstvenih politika građanima te utemeljenje javnih politika na društveno odgovornoj znanosti, a počiva na četiri međusobno povezana kruga: 'Društveno odgovorna znanost', 'Znanstvena kultura i obrazovanje', 'Znanstvena politika i građani' i 'Znanost i mediji'', pojasnio je ministar Jovanović.

Vezani članci Slika nije dostupna Svim hrvatskim školama preporučeno korištenje novog pravopisa Slika nije dostupna Dodjeljena sredstva za popularizaciju znanosti

Uz te programe, MZOS je još 3. svibnja raspisao i poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti. Ukupno se prijavilo 228 časopisa, od kojih je Povjerenstvo za znanstveno-izdavačku djelatnost pozitivno ocijenilo njih 178, kojima je ukupno odobreno 8.6 milijuna kuna. 

Što vi mislite, u koje grane znanosti bi Hrvatska trebala više ulagati?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju