Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što mislite o mjeri neradnog četvrtka i petka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krizna vremena zahtijevaju razne hitne mjere, a jedna od njih, koja bi trebala pomoći očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta je i skraćivanje radnog tjedna, tj. mjera kolokvijalno nazvana 'neradni četvrtak i petak'.

Vladajuća koalicija priprema izmjene već postojeće mjere 'neradni petak', pa bi, prema prvim najavama, poslodavci od 2014.godine mogli radni tjedan skratiti za čak 16 sati – za dva radna dana.

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Paket Vladinih mjera - 4 I mirovine dio mjera Vlada će odigrati posljednju kartu uoči raspuštanja Sabora: Evo što će biti s računima za plin i struju te cijenama proizvoda

>>'Neradni petak i četvrtak' za spas radnih mjesta?!

Mjerom 'neradni petak i četvrtak' se planira pomoći poslodavcima prebroditi trenutne teškoće u poslovanju, pri čemu država radniku sufinancira dio plaće do iznosa prije no što mu je satnica smanjena. Prema novom prijedlogu, koji je trenutno na javnoj raspravi, od iduće godine iznos državne subvencije bi išao najviše do 40 posto minimalne bruto plaće, što predstavlja smanjenje od preko 800 kuna.

Pitamo vas: Što mislite o mjeri neradnog četvrtka i petka?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene