Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od prvih poteza novog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, biti će ukidanje zaključnih ocjena na polugodištu u osnovnim i srednjim školama.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15 SATI.

Vezani članci Ilustracija Ovo su najnoviji podaci: Petice u padu, kaznene mjere u porastu Sanja Musić Milanović Preračunala se: Profesorica matematike digla ocjenu Milanovićevom sinu pa dobila opomenu pred otkaz

Zamjenica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Marija Lugarić najavila je kako se do ljeta planira učiniti niz promjena u administraciji koje otežavaju rad, a koje nije problem ukloniti.

'Osim što generira testomaniju i stres, polugodište i zaključivanje ocjena nepotrebno su opterećenje za nastavnike. Ukidanje nepotrebnog, ali već tradicionalnog administracijskog posla trebalo bi se dogoditi ubrzo', najavila je zamjenica ministra Marija Lugarić.

'Kroz kontakte s učiteljima i nastavnicima dobili smo razne prijedloge, a jedan od njih je i ukidanje zaključivanja ocjena na polugodištu. Skloni smo toj ideji i to je nešto o čemu ćemo vrlo brzo donijeti odluku, već u sljedećih nekoliko mjeseci'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju