Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krizna vremena zahtijevaju razne hitne mjere, a jedna od njih, koja bi trebala pomoći očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta je i skraćivanje radnog tjedna, tj. mjera kolokvijalno nazvana 'neradni četvrtak i petak'.


Vladajuća koalicija priprema izmjene već postojeće mjere 'neradni petak', pa bi, prema prvim najavama, poslodavci od 2014.godine mogli radni tjedan skratiti za čak 16 sati – za dva radna dana.

>>'Neradni petak i četvrtak' za spas radnih mjesta?!

Vezani članci Portugal, ilustracija Jedna od turistima najpoželjnijih europskih zemalja donijela je važnu odluku, ali njome Hrvati koji je žele posjetiti neće biti nimalo zadovoljni Probni domjenak u Strojarskoj Dobar provod na jedinom dozvoljenom tulumu u državi: ''Lijep je osjećaj tako se družiti, rizik postoji, ali mi smo cijepljeni''

Mjerom 'neradni petak i četvrtak' se planira pomoći poslodavcima prebroditi trenutne teškoće u poslovanju, pri čemu država radniku sufinancira dio plaće do iznosa prije no što mu je satnica smanjena. Prema novom prijedlogu, koji je trenutno na javnoj raspravi, od iduće godine iznos državne subvencije bi išao najviše do 40 posto minimalne bruto plaće, što predstavlja smanjenje od preko 800 kuna.

Pitamo vas: Što mislite o mjeri neradnog četvrtka i petka?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook