Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Predsjednik i premijerka 4 dana svađaju se oko trošenje proračunskih sredstava. Tko je u pravu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik i premijerka ponovno su u svađi, i to zbog novca.

OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odnos Markov Trg-Pantovčak Predsjednica je istodobno tražila ostavku premijera i sazivanje sjednice vlade. Što mislite o tome? Slika nije dostupna Tema dana Kako će surađivati premijer i predsjednica?

Predsjednik i premijerka ponovno su u svađi, i to zbog novca.
Nakon što ga je Jadranka Kosor prozvala za rastrošnost na Pantovčaku, Ivo Josipović je to pripisao njezinoj predizbornoj nervozi. O istim troškovima i on i ona imaju svoje tumačenje.
'Izgleda da je neka predizborna nervoza pa je to rezultiralo izjavom, ja bih samo rekao da je pozdravljam jer ona najbolje govori da stvari u proračunu ne štimaju. Naime, podaci kojima je netko brifirao premijerku su potpuno pogrešni', rekao je Josipović.
Onaj tko je to učinio za nju, izračunao je: troškovi Ureda predsjednika itekako su povećani, za 37,4 posto. Predsjednikov broj, međutim, razlikuje se od njezinih. Novcem iz proračuna, kaže, nisu bili na dobitku. 'Realno nije povećan ni za jednu kunu, on je povećan za 9,7 posto', rekao je Josipović. Za službena putovanja, izdvajaju više novca i to zato jer je Vlada odlučila da će svi koji oni koriste državni zrakoplov dijeliti troškove.
No, zrakoplov se u službenom odgovoru Ministarstva financija, preko kojeg je premijerka ekspresno odgovorila na kritiku, ni ne spominje. Josipovićev ured, pišu, lani je potrošio 40 i pol milijuna kuna. Ove godine dobili su 55, što je njihovom računicom dovelo do povećanja o kojem premijerka govori.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene