Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maloprodajne cijene naftnih derivata od ponoći bi trebale biti niže od 17 do 28 lipa.


OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Vezani članci Miro Skalicki Stručnjak za Dnevnik Nove TV o rastu cijena goriva te ima li razloga za optimizam: "Ako gledamo raspoloživost nafte i naftnih prerađevina, to nije nikakav problem" Benzinska postaja, ilustracija Od ponoći opet drastično poskupljuje gorivo, objavljeno i koliko ćemo više morati izdvojiti za pun spremnik

Maloprodajne cijene naftnih derivata od ponoći bi trebale biti niže od 17 do 28 lipa po litri. Tako bi cijena najprodavanijeg motornog benzina eurosuper BS 95 ponovno trebala spustiti ispod 10 kuna, jer je Ministarstvo gospodarstva njegovu najvišu cijenu utvrdilo na 9,89 kuna po litri.

Nakon što je na samom početku krize u Libiji cijena nafte na svjetskom tržištu počela snažno rasti, od akcije američkih specijalnih postrojbi koje su u Pakistanu 2. svibnja ubile Osamu bin Ladena, cijene nafte doslovno su se strmoglavile.

Trenutačno na europskim burzama nafta košta 112 dolara po barelu, dok je cijena u SAD-u 97 dolara. Prije samo nekoliko dana europske burze držale su cijenu od 117, a američke 103 dolara.

Trend pada cijena, čini se, zahvatio je i Hrvatsku. Vjerujete li da će cijene nastaviti padati?

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju