Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorio je danas odjele hitne medicine u općim bolnicama u Gospiću i Ogulinu.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Vezani članci Valentina Baus - 1 Od čega su Hrvati umirali prošle godine? Većinom umiremo od bolesti koje se mogu liječiti Provjereno: Zdravstvo - 7 Hoće li reforma zdravstva uništiti sustav? Struka upozorava: "Kad bi ljudi vidjeli kako sve funkcionira kad je normalno organizirano..."

Još jedno u nizu opremanja bolnica otvorio je ministar Rajko Ostojić. Uređenje i opremanje Odjela za hitnu medicinu u gospićkoj bolnici Ministarstvo zdravlja financiralo je s 3,9 milijuna kuna, a Odjel za hitnu medicinu u ogulinskoj bolnici sa 5,2 milijuna kuna.

Oba Odjela hitne medicine uređena su u sklopu Projekta unapređenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, koji provodi Ministarstvo zdravlja u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, a uz pomoć zajma Svjetske banke.

U nekim bolnicama liste čekanja veće tri do četiri puta!

Odjel hitne medicine je jedinstveno ulazno mjesto za sve hitne pacijente i ima mogućnost zbrinjavanja svih vrsta hitnih medicinskih slučajeva.
Ipak, liječnici već duže vrijeme upozoravaju na porazne uvijete u kojima rade i u kojima moraju zbrinjavati pacijente.

Jeste li Vi zadovoljni stanjem u zdravstvu?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju