Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je uvedena radna obveza, liste čekanja i dalje su duge. Potvrdio je to i sam ministar zdravlja Rajko Ostojić.


Ministar zdravlja Rajko Ostojić dodao je kako su u nekim bolnicama liste čekanja veće tri do četiri puta. 'Nisu krivci liječnici niti štrajk za liste čekanja. Krivi su bolnički limiti i nedostatak liječnika, nedostatak ljudi koji će rješavati pacijente', rekao je kirurg dr. Tugomir Gverić iz bolnice Sveti Duh.

>>Ostojić: Zbog štrajka liste čekanja povećane do 25 posto

Vezani članci COVID odjel bolnice u Sarajevu Dramatičan apel zdravstvenih djelatnika: ''Pacijente primamo u hodnicima, umiru nam na rukama'' Nataša Ban Toskić Kaos s AstraZenecom, liječnici primaju prijetnje: "Zadnja dva dana gotovo 50 posto pacijenata odustaje"

Sve zdravstvene ustanove imaju obvezu napraviti akcijski plan smanjivanja lista čekanja. Izvješće o tome ministar očekuje sljedeći tjedan.

'Imamo ustvari nešto povećanja lista čekanja za magnet, za endoproteze kuka i koljena i za srčane zaliske. Istovremeno, imamo značajno smanjenje lista čekanja za CT, uzv. abdomena i dojke, operaciju očne mrene i koronarografiju. Za magnet se čeka u listopadu 170 dana, a u lipnju, srpnju i kolovozu čekalo se 120-130 dana', rekao je doc. dr. sc. Zlatko Giljević, sanacijski upravitelj KBC Zagreb.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook