Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaštita vašeg iPhonea od sada se može probiti u roku od 20 minuta.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Vezani članci Slika nije dostupna Predsjednica je istodobno tražila ostavku premijera i sazivanje sjednice vlade. Što mislite o tome? Slika nije dostupna Kako će surađivati premijer i predsjednica?

Zaštita vašeg iPhonea od sada se može probiti u roku od 20 minuta. ElcomSoft, ruska tvrtka specijalizirana za računalnu forenziku, objavila je da je razvila alat koji omogućuje brz pristup kriptiranom datotečnom sustavu na Appleovom iPhoneu. Za probijanje zaštite potrebno je 20-ak minuta, piše Bug.

Većina podataka na iPhoneu, uključujući SMS poruke i mailove, zapise o pozivima, povijest pregledavanja interneta, lozinke i fotografije zaštićene su zaštitom AES-256. Tu je zaštitu nemoguće probiti 'sirovom snagom' pa se za otkrivanje ključa koristi čip koji ne napada same podatke već ih šifrira.

Podaci su šifrirani ključem koji se izvodi iz šifre od četiri znaka, što znači da ima samo oko 10.000 mogućih kombinacija. S obzirom da se uz pomoć tog alata moće doći do gotovo svih podataka na iPhoneu tvrtka ga zasada nudi samo policiji, sigurnosnim službama i vladinim organizacijama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju