Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Misija hvatanja asteroida, na koju se namjerila američka svemirska agencija NASA, uz blagoslov američkog predsjednika Baracka Obame, poprima sve ozbiljnije obrise.


NASA je jučer objavila novu animaciju misije hvatanja i repozicioniranja asteroida u orbitu oko Mjeseca. Sredstva za tu misiju osigurana su u idućoj fiskalnoj godini, a NASA njome želi pojačati već postojeće napore u identificiranju i tipizaciji objekata koji prolaze blizu Zemlje, radi znanstvenih istraživanja. Isto tako, nadaju se kako će im misija poslužiti u pronalasku potencijalno opasnih asteroida za Zemlju, kao i novih asteroida za hvatanje.

Vezani članci Slika nije dostupna Znanstvenici dobili odgovor na pitanje što je nastalo prije - komet ili sunčev sustav? Slika nije dostupna CRNA OVCA SUNČEVOG SUSTAVA Tko je smjestio Veneri?

>> VIDEO Evo kako će izgledati izgledati misija hvatanja asteroida

Takozvana 'asteroid inicijativa' u sebi će sadržavati solarno-električnu pogonsku tehnologiju za svemirsku letjelicu, što će planerima misije i samoj letjelici omogućiti veliku fleksibilnost. NASA bi tom misijom trebala pokazati i pravi napredak u izgradnji vlastitih raketa za letove u svemir, svemirske letjelice Orion i drugih najnovijih vrhunskih tehnoloških rješenja.

Pogledajte novi materijal vezan za tu misiju u NASA-inoj animaciji visoke rezolucije i kvalitete.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook