Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Samo bez panike

Pokraj Zemlje prošao ogroman asteroid!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Asteroid širok oko kilometar i pol, sinoć oko 1:30 sati po našem vremenu, prošao pokraj Zemlje.

Astronomi kažu da nema mjesta panici, budući da će asteroid proći na udaljenosti 14 puta većoj od udaljenosi između Zemlje i Mjeseca.

Pročitajte i ovo Vesta, jedan od najvećih asteroida u Sunčevu sustavu, jednake je veličine kao angrit za koji se vjeruje da je izvor vode na Zemlji (Foto: NASA) Puno ranije nego što se mislilo Otkriveno: Kada se i kako voda pojavila na Zemlji Youtube screenshot 2002 AJ129 Nova potencijalna opasnost: Asteorid veličine Burj Khalife približava se Zemlji

Ova pojava mogla se snimiti  kamerama sa zemlje i iz svemira, piše Daily Mail.

>> Privatni teleskop trebao bi tragati za 'asteroidima ubojicama'

'Objekti koji prolaze u blizini Zemlje više nisu blago za one paranoične, ili za one koji žele da se na Zemlji dogodi apokalipsa. Cijela astronomska zajednica razmišlja o njima već više od nekoliko desetljeća.

Umjesto života na 'otoku Zemlji', s malo ili nimalo povezanosti s drugim nebeskim objektima, sada osjećamo da sudari s kometima ili asteroidima mijenjaju evoluciju naše biosfere, i možda su čak na našem planetu posijali aminokiseline koje su već davno započele život', rekao je Bob Berman iz magazina 'Astronomy'.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene