Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrivao se

Tražen od 2012.: Uhićen jedan od osnivača Pirate Baya

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od osnivača ugašene internetske stranice za dijeljenje glazbe i filmova Pirate Bay uhićen je na jugu Švedske kako bi odslužio kaznu za kršenje autorskih prava nakon gotovo dvije godine bijega, izvijestila je u subotu švedska policija.

Peter Sunde bio je na Interpolovoj tjeralici od 2012. kada je osuđen na zatvorsku kaznu i milijunsku naknadu zbog kršenja zakonskih propisa o autorskim pravima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi

"Tražili smo ga od 2012.", izjavio je za Reuters glasnogovornik švedske policije Carolina Ekeus. Dodao je da je Sunde osuđen na osam mjeseci zatvora te da mora odslužiti kaznu. Ekeus je kazao da je Sunde uhićen u subotu u južnoj švedskoj pokrajini Skane, no nije želio otkrivati ostale detalje.

Piratske stranice godišnje zarade i do 6 milijuna dolara!

Četiri muškarca povezana sa stranicom Pirate Bay isprva su osuđeni na godinu dana zatvora i kaznu od 32 milijuna kruna (oko 26,5 milijuna kuna). No žalbeni im je sud umanjio zatvorsku kaznu i uvećao globu na 46 milijuna kruna (više od 38 milijuna kuna).

Švedski mediji objavili su da se Sunde vjerojatno skrivao u Njemačkoj. (HIna)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene