Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Žele bolji život'

Tim Cook tvrdi: Korisnici su nezadovoljni Androidom i masovno prelaze na iPhone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sinoćnjoj konferenciji Tim Cook 'obračunao' se s Googleom i njihovim Androidom za kojeg je rekao da dominira u mobilnom malwareu

Na sinoćnjoj velikoj Appleovoj konferenciji WWDC koja je održana u San Franciscu ova je kompanija predstavila nove verzije svojih operativnih sustava za Macove i iOS uređaje. Novi Mac OS Yosemite i iOS 8 donose brojne nove zanimljive opcije poput npr. iCloud Drivea koji će konkurirati popularnim servisima za pohranu i dijeljenje sadržaja kao što su Dropbox i Google Drive, a na Business Insideru kažu kako je na ovoj konferenciji izvršni direktor kompanije Tim Cook iskoristio je priliku i za mali 'obračun' s Googleom i Androidom.

Otkriveno kako Apple 'kažnjava' korisnike koji s iPhonea prijeđu na Android!

Iako je Googleov mobilni operativni sustav u potpunosti dominantan na tržištu i većina pametnih telefona i tableta radi upravo na Androidu, Cook je sinoć napomenuo kako veliki broj ljudi uopće nije zadovoljan ovim OS-om te je Apple tijekom protekle godine zabilježio čak 130 milijuna novih korisnika uređaja ove kompanije. 'Veliki broj njih prešli su s Androida', rekao je Cook i dodao – 'oni su greškom kupili telefon koji radi na Androidu i nakon toga su tražili bolje iskustvo i bolji život. Onda su se odlučili provjeriti iPhone i iOS'.

Skoro polovica novih korisnika Appleovih uređaja u Kini tijekom proteklih šest mjeseci koristila je neki od Androida (podsjetimo, Apple se tek nedavno fokusirao na ovo tržište, što je i razlog povećanja udjela na njemu).

Cook je napao Android i zbog korištenja starijih verzija operativnog sustava – prema podacima ove kompanije, čak 89 posto Appleovih korisnika na svojim uređajima ima instaliranu posljednju verziju operativnog sustava iOS 7, dok posljednju verziju Androida KitKat koristi samo njih devet posto, a neki korisnici na svojim telefonima imaju verzije Androida koje su stare čak četiri godine – to se danas čini kao 'davna povijest', rekao je Cook i napomenuo da ovo znači da jako mali broj vlasnika uređaja koji rade na Androidu koristi najnovije opcije i aplikacije, ali i posljednje sigurnosne nadogradnje.

Nakon toga je u prezentaciji prikazao slide o raširenosti mobilnog malwarea te je čak 99 posto mobilnog malwarea i virusa prisutno na mobilnim uređajima koji rade na – Androidu.

Google priprema nove telefone za 'rat' s Appleom!

Iako su se mnogi nadali da bi Apple na ovoj konferenciji, osim softvera, mogao predstaviti i nove modele iPhonea i iWatch, to se ipak nije dogodilo te ljubitelji ove kompanije moraju sačekati jesen i brojne nove uređaje koje će Tim Cook i ekipa predstaviti – iPhone 6 i možda još jedan phablet, najmanje dva nova iPada, nova računala i, najvjerojatnije, toliko spominjani pametni sat.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene