Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogorčeni korisnici

Otkriveno kako Apple 'kažnjava' korisnike koji s iPhonea prijeđu na Android!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bojni korisnici koji iPhone zamijene s Androidom imaju velikih problema s primanjem poruka koje im šalju drugi korisnici Appleovih telefona

Brojni bivši korisnici Appleovih telefona koji su iPhone zamijenili s Googleovim Androidom imaju problema s primanjem SMS poruka koje im kasne ili se uopće ne isporučuju. Ovaj je problem vezan samo uz poruke koje im se šalju s iPhonea te mediji i nezadovoljni korisnici već dugo vremena upozoravaju na ovaj problem kojeg Apple još nije riješio.

Neki su novinari komentirali kako 'Apple na ovaj način kažnjava osobe koje zamijene iPhone s Androidima jer im onemogućava daljnju komunikaciju s prijateljima te se na taj način stvara dojam kako trebaju posjedovati Appleov uređaj za daljnju komunikaciju'. Sličan problem s neisporučivanjem iMessage poruka ima i Adam Pash s Lifehackera kojem je nedavno jedan zaposlenik Appleove službe za korisnike potvrdio kako veliki broj korisnika ima ovaj problem te, nakon prelaska na Android, više ne dobivaju poruke od prijatelja.

Promjena trenda: Chat aplikacije popularnije od SMS poruka!

Do ovog problema dolazi zbog Appleovog iMessage servisa – riječ je o drugačijem sustavu u odnosu na klasičan sustav za slanje i primanje poruka putem mobilnih telefona te, nakon što se poruke pošalju korisniku koji je ranije koristio iMessage pa je prešao na Android, one znaju privremeno ili zauvijek 'zapeti' u tom sustavu jer traže neaktivnu iMessage adresu. Još jedan od problema jest što se osobama koje su poslale poruku na ekranu prikaže da je poruka isporučena bivšem korisniku iPhonea, iako je on možda nije primio.

Novinari Business Insidera napominju kako ekipa iz Applea radi na rješavanju ovog problema zbog kojeg 'diskriminiraju neke korisnike Androida', ali navodno još ne znaju kako ga popraviti. Jedno od rješenja koje savjetuju iz Applea, ali koje ne pomaže svim korisnicima jest da, prije nego korisnici prijeđu na telefon koji radi na Androidu, isključe iMessage na svojim telefonima.

Jeste li vi do sada imali ovakvih problema s iMessageom? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene