Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djevojčica u problemima

Ovako se NIKAD nemojte šaliti na društvenim mrežama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korisnica Twittera koja (navodno) ima samo 14 godina htjela se 'našaliti' pa je putem ove mreže poslala terorističku prijetnju American Airlinesu.

S obzirom na tragičan napad na World Trade Centar iz 2001. godine, jasno je koliko se ozbiljno doživljavaju terorističke prijetnje upućene zrakoplovnim kompanijama – prije nekoliko godina jedan je Britanac, ljut zbog kašnjenja zrakoplova, na Twitteru napisao kako će 'dignuti aerodrom u zrak', a netko je vidio njegovu objavu i ubrzo mu je na vrata pokucala policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriven je Zatvorenik planirao ubiti sutkinju: "Postavit ću ručnu bombu u cvjetni aranžman na grob njezine majke" Dmitrij Medvedev Poslao jezivu poruku Medvedev zaprijetio nuklearnim ratom i obznanio koji bi gradovi bili na udaru: "Ako se to dogodi..."

Jučer se jedna osoba na Twitteru (navodno 14-godišnja djevojčica Sarah koja na Twitteru ima korisničko ime QueenDemetriax_) odlučila malo 'našaliti' s American Airlinesom te im je poslala tvit u kojem je napisala kako je ona Ibrahim iz Afganistana koji je član Al Qaide te da za početak lipnja 'planira nešto jako veliko'.

Zaprijetio na Twitteru: 'Podijelite ovaj tvit 100 puta i upucat ću nekoga'!

Iz American Airlinesa reagirali su na njen tvit i objavili kako će njenu IP adresu i ostale detalje proslijediti FBI-u, zbog čega je Sarah (odnosno osoba koja se nalazi iza ovog profila na Twitteru) počela paničari i objavljivati tvitove poput 'Samo sam se šalila', 'Žao mi je, sad sam uplašena', 'To je napisala moja prijateljica, ne ja' i 'Imam samo 14 godina, zar oni zaista misle da ću dignuti avion u zrak. Samo sam glupa, OK'.

Ekipa iz American Airlinesa uklonila je tvit koji su objavili, no još nije poznato kakve su mjere poduzeli, odnosno jesu li zaista kontaktirali FBI. Sarah je nakon toga promijenila ime na Twitteru u Demetria te je promijenila korisničku sliku, a kada je vidjela da je njenu prijeteću objavu (prije nego ju je izbrisala s Twittera) retvitalo više od deset tisuća korisnika napisala je kako se osjeća slavnom i kako je ovo bio njen vrhunac na Twitteru na kojem je sada prati više od 20 tisuća korisnika.

Poslije je još jednom izrazila žaljenje zbog objave spornog tvita ('zašto sam to j***** napravila') da bi na kraju dodala – 'promijenila sam ime u Ibrahim'. Iz American Airlinesa novinarima Huffington Posta rekli su kako je njima 'sigurnost putnika i posade na prvom mjestu' i da sve sigurnosne prijetnje shvaćaju vrlo ozbiljno – pa tako i ovu koju su dobili putem Twittera.

Zbog objava na Twitteru završili u ZATVORU

Nije poznato je li FBI stupio u kontakt sa Sarah koja, iako je na početku bila sretna što je postala poznata na internetu (iz potpuno krivih razloga), sada želi da se sve zaboravi te govori ljudima da je prestanu pratiti na ovoj mreži i retvitati njene objave.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene