Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao da je pozvala provalnike u stan

Na Facebooku objavila fotografiju velike količine novca pa je 'posjetili' pljačkaši

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provalnici su vidjeli fotografiju velike količine novca koju je objavila 17-godišnja djevojka i odlučili su provaliti u njenu kuću, no upali su u krivu kuću

Koliko smo puta do sada čitali kako na Facebooku ne treba objavljivati previše osobnih informacija jer bi se ti podaci mogli iskoristiti protiv samih korisnika. Koliko je objavljivanje takvih informacija opasno uvjerila je jedna obitelj iz Australije koju su, zbog nepromišljenosti sedamnaestogodišnje djevojke koja je objavila fotografiju velike količine novca u kući, opljačkala dva razbojnika.

Djevojka je u stanu u Sydneyju pomagala baki brojati novac te je s mobitelom fotografirala veliku količinu novca koju su brojale i, vjerovali ili ne, objavila tu fotografiju na Facebooku.

Ova je fotografija zainteresirala dvojicu muškaraca (nije poznato da li je slika objavljena javno ili je neko od pljačkaša prijatelj s njom ili njenim prijateljima na Facebooku) koji su se odlučili dokopati tog novca te su odlučili opljačkati kuću u kojoj se novac nalazi.

Nije poznato na koji su se način dokopali kućne adrese, ali nedugo nakon što je slika objavljena oni su krenuli u akciju te su provalili u – krivu kuću!

Naime, dvojica muškaraca s noževima i palicama provalili su u kuću u Bundanoonu u kojoj živi majka ove djevojke (fotografija novca je iz bakine kuće u Sydneyju) te su htjeli 'porazgovarati' sa 17-godišnjakinjom oko novca čiju je sliku stavila na Facebook.

S obzirom da djevojka više ne živi u toj kući, dvojica muškaraca ukrala su manju količinu novca i osobnih stvari te su pobjegli, a policija i dalje traga za njima.

Za pretpostaviti je da će baka ove djevojke sada dobro porazmisliti što će učiniti sa svim novcem kojeg ima – vjerojatno je da će dio potrošiti na dodatne brave i alarm, a ostatak spremiti u banku.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene