Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove mjere sigurnosti

Letite u SAD? Obavezno napunite baterije pametnih telefona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog povećanih terorističkih prijetnji na aerodromima će postrožiti sigurnosne provjere te će putnici morati imati napunjene baterije telefona, tableta i računala

Američki obavještajci sumnjaju kako militanti iz Jemena i Sirije planiraju terorističke napade na zrakoplove korištenjem posebnih bombi koje se neće moći otkriti sigurnosnim provjerama na aerodromima. Zbog toga su iz američke vlade kontaktirali neke međunarodne aerodrome i upozorili ih da dodatno povećaju sigurnosne provjere putnika na letovima u SAD. Te dodatne sigurnosne promjene uključuju i zabranu unošenja u avion pametnih telefona, tableta, prijenosnih računala i drugih elektronskih uređaja koji se neće moći upaliti, odnosno onih koji imaju praznu bateriju.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna nesreća u Argentini Dvije osobe poginule VIDEO Srušio se borbeni avion: Pilot pokušao izvesti vratolomiju, a onda je sve krenulo nizbrdo Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb

Djelatnici koji rade na aerodromima tako će od putnika moći zatražiti da upale svoje elektronske uređaje, a ako je baterija na njima prazna, zabranit će im unošenje takvih uređaja u avion te ih vjerojatno očekuju dodatne provjere.

O 11 uhićenih terorista - 'To je glupost - nema veze sa zrakoplovom!'

Trenutno nisu poznati svi aerodromi na kojima će e vršiti ovakve promjene – riječ o više zračnih luka u Europi, Africi i Bliskom istoku, a na BBC-u su potvrdili da se među tim lukama nalazi i londonski Heathrow. Iako Amerikanci ne mogu direktno utjecati na sigurnosne provjere na međunarodnim aerodromima, te se zračne luke i zrakoplovne kompanije (koje lete u SAD-u) moraju pridržavati sigurnosnih standarda američke agencije za sigurnost transporta.

Iz ove su agencije posebno istaknuli Appleove i Samsungove pametne telefone kao uređaje za koje će možda biti potrebna dodatna sigurnosna provjera, a osim na elektronske uređaje, sigurnosno osoblje na aerodromima posebnu će pažnju posvetiti i cipelama putnika u kojima bi teroristi također mogli sakriti bombu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene