Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilo je jezivo!

Kakav šok: Presvlačila se i onda kroz prozor ugledala OVO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanka se u svom stanu presvlačila te se šokirala kada je kroz prozor ugledala bespilotnu letjelicu koja je, nakon što ju je ona primijetila, brzo odletjela

Bespilotne letjelice posljednjih godina postaju sve popularnije, a za očekivati je da će u budućnosti nebom letjeti brojni dronovi koji će nadzirati sigurnost ili dostavljati hranu i poštu. Američka vojska ovakve letjelice koristi već godinama te su putem njih izveli brojne napade s kojima su sa sigurne udaljenosti (i bez opasnosti za svoje vojnike) izvršavali operacije u Afganistanu, Iraku i drugim državama.

Revolucija u dostavi: Proizvode će dostavljati bespilotnim letjelicama!

Također, dronovi bi u budućnosti mogli dostavljati poštu i druge pakete – npr. šef Amazona Jeff Bezos najavio je kako njegova kompanija u budućnosti pakete namjerava dostavljati upravo putem bespilotnih letjelica, u Dubaiju bi trebao započeti testni program dostave osobnih dokumenata na kućnu adresu, a ove bi letjelice uskoro trebale smirivati prosvjede u rudnicima Južnoafričke Republike.

No, događaji u posljednjih mjesec dana pokazali su koliko će bespilotne letjelice donijeti problema s privatnosti i kako doslovno više nećemo imati mira niti u vlastitoj kući.

Naime, prvo je sredinom lipnja zabilježen incident s bespilotnom letjelicom koja je špijunirala trening francuske nogometne reprezentacije koja se pripremala za prvu utakmicu s Hondurasom na SP u Brazilu, a nakon toga velikih problema imala je Amerikanka Lisa Pleiss koja je doživjela veliki šok kada je, dok se presvlačila i hodala po kući 'oskudno odjevena', pored svog prozora vidjela bespilotnu letjelicu.

'Bilo je jezivo', komentirala je za Business Insider, a čak je uspjela i fotografirati ovu bespilotnu letjelicu – kako je letjelica reagirala na njene pokrete, odnosno brzo je odletjela nakon što ju je ona primijetila, nije teško zaključiti da je netko špijunirao (možda i snimao) upravo nju dok se presvlačila.

Napad dronova: Evo tko će u budućnosti 'smirivati' prosvjede!

Također, kroz prozor je vidjela i dvije osobe koje su upravljale ovom letjelicom i oni su, nakon što je ona primijetila letjelicu, odmah pobjegli.

S obzirom da će u budućnosti dronovi biti sve jeftiniji i pristupačniji, postoji mogućnost kako će se ovakvi slučajevi ponavljati i u budućnosti, što će biti veliki udar na privatnost ljudi koji više neće biti sigurni niti unutar svoja četiri zida.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene