Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amazon Prime Air

Revolucija u dostavi: Proizvode će dostavljati bespilotnim letjelicama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amazon priprema revoluciju u dostavi svojih paketa – dostavljat će ih bespilotne letjelice u roku od samo 30 minuta od narudžbe

Amazon testira još brži način dostave svojih proizvoda te bi u budućnosti njihove pakete mogle dostavljati bespilotne letjelice. Šef ove kompanije Jeff Bezos u jednom je jučerašnjim intervjuu rekao kako trenutno testiraju uslugu Amazon Prime Air i dostavu paketa s bespilotnim letjelicama koje će omogućiti da se proizvodi do korisnika dostave u roku od samo trideset minuta od narudžbe (na određenim područjima naravno).

Pročitajte i ovo Ilustracija U kritičnom je stanju "Naše su misli s njom": Jedna od najotrovnijih zmija napala dostavljačicu, hitno je prevezena u bolnicu Ilustracija Nova usluga? Poduzetnički duh na hrvatski način: Zaposlenik HEP-a službenim autom radio dostavu hrane

Iako se ovakav način dostave trenutno čini kao znanstvena fantastika, Bezos vjeruje da bi Prime Air mogao biti dostupan već 2015. godine ili koju godinu poslije. 'To će se dogoditi i bit će jako zabavno', rekao je Bezos u intervjuu i dodao kako će bespilotne letjelice moći nositi pakete težine do 2,3kg, kakve korisnici najviše i naručuju (knjige, CD-e, DVD-e, odjeća i slično).

Otac se šokirao: Nije imao pojma da mu je sin jedan od najuspješnijih ljudi na planeti!

Amazonu će sigurnost biti na prvom mjestu te će letjelice napraviti prateći standarde komercijalnih aviona. Na Venture Beatsu podsjećaju da je Amazon uvijek bio inovativan kada su u pitanju mehanizmi dostave te je njihova Whispernet opcija na čitaču e-knjiga Kindle korisnicima omogućila jednostavno skidanje/kupovanje sadržaja s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Amazon riješiti neke od potencijalnih problema dostave zračnim putem – kako će bespilotne letjelice pronaći točne adrese u prenapučenim gradovima i kvartovima te na koji će način isporučiti robu jer je u objavljenom videu prikazano da će letjelice pakete ostaviti ispred ulaznih vrata kuće, no pitanje je kako će dostaviti paket nekome tko živi na npr. devetom katu velike zgrade.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene