Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Srušili i gamerske servere

Siju strah: Zaprijetili bombom i prizemljili američki zrakoplov!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hakeri iz 'Lizard Squad' kolektiva, nakon rušenja gamerskih servera, putem Twittera su upozorili na (nepostojeću) bombu u zrakoplovu u kojem se nalazio jedan od čelnika Sonyja.

Sony je u prošlosti već imao velikih problema s hakerima koji su napadali njihove servere i pristupili korisničkim računima nekih korisnika PlayStation Networka, a jučer su se hakeri iz 'Lizard Squad' kolektiva (iako postoji mogućnost da je riječ o pojedincu) ponovno obračunali s ovom kompanijom.

Pročitajte i ovo Njemačka policija, ilustracija Čeka ga teška kazna Prvotravanjska šala otišla predaleko: Svojim potezom izazvao je veliku policijsku akciju Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba

Prvo su koristeći se DDoS metodama napali Sonyjev gamerski servis PlayStation Network i Blizzardov Battle.net zbog čega brojni gameri nisi mogli pristupiti tim servisima i igrati igre, a nakon toga su na Twitteru objavili kako se u zrakoplovu u kojem se nalazi predsjednik Sonyjeve Online Entertainment divizije nalazi bomba.

American Airlines odmah je reagirao na ovu obavijest te su zrakoplov koji je letio iz Dallasa u San Diego odmah preusmjerili u zračnu luku u Phoenixu – putnici su morali napustiti zrakoplov, a sigurnosni stručnjaci pregledali su zrakoplov u kojem, srećom, nije bilo bombe.

Obračun s hakerima: Za opasne cyber napade prijeti im doživotni zatvor?

Ovo je potpuno novi nivo hakerskog zlostavljanja koji je puno opasniji od iritantnih DDoS napada, komentirali su na Forbesu ovaj potez Lizard Squad hakera te samo možemo zamisliti kako se osjećala rodbina ljudi koji su se nalazili u zrakoplovu nakon što su hakeri na Twitteru objavili informaciju o bombi.

 

Prošle je godine jedan Nijemac koji je radio za United Airlines uputio čak osam prijetnji bombom protiv svoje kompanije – osuđen je na 18 mjeseci zatvora i morao je platiti više od 300 tisuća dolara kazne, dok je haker koji je 2011. godine sudjelovao u napadu na Sonyjev PlayStation Network završio godinu dana u zatvoru, tako da slična zatvorska i novčana kazna čeka i hakere koji su jučer objavili ovu prijetnju na Twitteru.

Također, ovi su hakeri na svom profilu na Twitteru objavili snimku terorističkog napada iz rujna 2011. godine, a uz fotografiju ISIS-ovog ratnika sa zastavom, napisali su kako su 'postavili ISIS-ovu zastavu na Sonyjeve servere'.

Zbog ovih napada i prijetnji sada im u trag pokušava ući i FBI kojim su hakeri (ili haker) poručili – 'ne možete me uhvatiti, ja sam bog'. 

Više informacija pročitajte na portalu Zimo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene