Europska svemirska agencija udružila je snage s privatnom tvrtkom kako bi ispitali izvedivost 3D printanja na Mjesecu i uz korištenje materijala s Mjeseca.


'3D tehnologijom na Zemlji su napravljene čitave građevine. Naš industrijski tim istražuje može li se isto upotrijebiti za gradnju baze na Mjesecu', ističe Laurent Pambaguian, šef projekta u ESA-i.

Vezani članci Slika nije dostupna Revolucija u građevini? Ovo će biti prva ISPRINTANA kuća na svijetu! Slika nije dostupna FOTO Lomovi više ne moraju biti nesnosni, OVO je gips budućnosti

>> VIDEO Filmaš objasnio zašto snimka slijetanja na Mjesec ne može biti lažirana!

ESA-in partner, tvrtka Foster+Partners, osmislila je kupolu koja može nositi teret (tlo s Mjeseca) i čiji zidovi su oblika ćelija, kako bi što bolje zaštitili od mikrometeorita i radijacije koja pristiže iz svemira. Unutar kupole razvilo bi se sklonište za astronaute, koje bi se napuhavalo do punog oblika.

U ESA-i tvrde kako struktura zidova po principu zatvorenih ćelija pruža odličan omjer snage i težine. Dizajn same baze vođen je sastavom tla na Mjesecu, koje bi se koristilo kao građevni materijal.

Kao ogledni primjer ESA i partnerska tvrtka isprintali su građevni blok težine 1,5 tona.

'3D printanje pruža potencijalan način gradnje lunarnog naselja u slučaju smanjene logističke podrške sa Zemlje', naglasio je Scott Hovland iz ESA-inog tima za ljudske misije u svemiru.

Britanska tvrtka Monolite omogućila je ESA-i i partneru svoj 3D printer, odnosno model D-Shape, koji je mobilan i koji printa u okviru od 6 metara. Radi po principu da ubrizgava ljepivu soluciju u tlo koje simulira tlo na Mjesecu. na taj način dobivaju se građevni blokovi.

D-Shape se inače više koristi za izradu kipova i umjetnihi koraljnih grebena, no pokazalo se kako mu mogućnosti ne staju samo na tome.

'Prvo, moramo pomiješati simulirano mjesečevo tlo s magnezij oksidom. To ga pretvori u 'papir' s kojim se može printati. Nakon toga, kao ljepilo koristimo ljepljivo sol, koja materijal povezuje i pretvara u strukturu gustoće kamena', pojašnjava osnivač Monolita, Enrico Dini.

Trenutno njihov printer može izraditi dva metra bloka po satu, dok bi iduća inačica povećala učinkovitost za 75 posto, odnosno printat će 3,5 metara po satu. Tim tempom, baza bi bila gotova za samo tjedan dana. Pogledajte galeriju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook