Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Apple navodno testira sat koji će biti povezan s iPhoneom i putem kojeg će se moći primati, ali i slati poruke i mailovi, a njime će se upravljati glasom


Osim tržišta televizora, čini se da je Apple spreman ‘napasti’ još jedno tržište te je sve veći broj glasina kako ova kompanija priprema pametni sat iWatch. Glasine o ovom uređaju pojavile su se još prošle godine te ih je prenio jedan kineski blog pozivajući se na neimenovane izvore povezane s proizvođačima komponenata, a sada su te glasine ‘potvrdili’ u Wall Street Journalu u kojem kažu kako Apple trenutno testira pametni sat, odnosno računalo sa zakrivljenim staklom koje ćemo nositi na ruci i koje će biti bežično povezano s iPhoneom.

Apple navodno razvija pametni sat - iWatch

Vezani članci Slika nije dostupna Investitori uzbuđeni: Sprema se nešto VELIKO! Slika nije dostupna 'Najbolji proizvodi u posljednjih 25 godina': Apple se priprema za VELIKU jesen!

Neki analitičari i novinari smatraju da su ovakvi satovi budućnost te da će (djelomično) zamijeniti pametne telefone jer više nećemo morati vaditi telefon iz džepa kako bi pogledali tko je poslao poruku ili mail, odnosno da vidimo novosti s Facebooka i Twittera, već ćemo sve te informacije moći vidjeti na satu. Na Huffington Postu kažu da upravljanje ovakvim uređajem neće biti problem jer bi iWatch trebao imati podršku za Appleov Siri tako da bi sve operacije na njemu trebali izvršavati glasom – npr. ako želite nekome poslati poruku, sve što bi trebali napraviti jest izgovoriti tu poruku i 'reći' satu da je pošalje, bez potrebe za vađenjem telefona iz džepa i tipkanja po ekranu.

Jedan bivši Appleov zaposlenik na svom je blogu naisao da bi iWatch trebao ‘popuniti rupu u Appleovom ekosustavu’ te bi s ovim uređajem Apple korisnicima nudio veliki izbor računala – od malog računala koje se može nositi na ruci preko telefona, tableta i prijenosnika pa do velikog 27 inčnog iMaca.

Evo u čemu je Appleov problem u eri 'nakon Jobsa'!

Treba uzeti u obzir da Apple trenutno samo testira ovaj uređaj tako da nije poznato hoće li ga ikada predstaviti ili će s vremenom odustati od njegovog razvoja, a za očekivati je da ćemo u budućnosti čitati sve više glasina o ovom uređaju jer trenutno, osim informacije da će imati zakrivljeni ekran, nisu poznati detalji poput veličine ekrana, procesora i ostalih opcija.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook