Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeftinije ne može

Amazon priprema BESPLATAN pametni telefon?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasine kažu kako u Amazonu razmišljaju o telefonu koji bi bio u potpunosti besplatan, a trošak bi nadoknadili prodajom digitalnog sadržaja

Amazon je prije dvije godine predstavio svoj prvi tablet – Kindle Fire koji je, u vrijeme dok je većina tableta koštala između 400 i 500 dolara, korisnike privukao cijenom od samo 199 dolara. Nakon predstavljanja tableta, na internetu su se pojavile informacije kako ova kompanija priprema i pametni telefon te su prije nekoliko mjeseci na Wall Street Journalu objavili kako Jeff Bezos razvija smartphone s 3D ekranom (za koji nje potrebno nositi posebne naočale) koji će pratiti pogled korisnika te još jedan jeftiniji smartphone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sa 7,85 inčnim ekranom? Apple već testira iPad mini? Slika nije dostupna Već u proizvodnji? Apple priprema iPad 3, ali i i jeftiniji iPad?!

Apple i Google dobivaju novog velikog konkurenta?

Posljednje glasine koje su se pojavile na mreži kažu da Amazon zaista razvija svoj pametni telefon te u ovoj kompaniji razmišljaju da za krajnje korisnike ovaj telefon bude u potpunosti besplatan. Iako se u SAD-u danas neki telefoni (poput npr. iPhonea 4) mogu nabaviti besplatno, korisnici moraju potpisati dvogodišnji ugovor s mobilnim operaterima, Amazonov bi telefon trebao donijeti revoluciju jer neće biti potrebno potpisati ugovor s niti jednim operaterom.

Mnogi su analitičari sumnjičavi prema ovim informacijama, no na Huffington Postu kažu da, ako bi neka kompanija mogla predstavila besplatan telefon, onda je to Amazon, dok novinari Cneta kažu da bi besplatan telefon bio 'tipičan potez Jeffa Bezosa', šefa Amazona.

Amazonov navodni plan jest da gubitak proizvodnje telefona nadoknadi prodajom digitalnog sadržaja poput pretplata na Amazon Prime, digitalnih knjiga, aplikacija i slično te eventualno prikazivanjem reklama na ekranu telefona. Amazon korištenje Prime servisa naplaćuje 79 dolara godišnje, a on uključuje besplatnu (besplatna je nakon što se plati godišnja članarina) dostavu proizvoda kupljenih na Amazonovoj online trgovini, streaming video sadržaja i iznajmljivanje knjiga.

Upravo bi korisnici Prime servisa mogli dobiti takve besplatne telefone (to bi bili hardverski ), a putem Kindle pametnih telefona vjerojatno bi i dalje kupovali e-knjige, aplikacije i stvari na njihovoj online trgovini te bi na taj način na kraju 'otplatili' telefon.

Amazon 'uzdrmao' tržište tableta: Pogledajte što su predstavili!

Sigurno je da besplatni Kindle telefon ne bi imao neke napredne opcije te hardverski ne bi mogao konkurirati Samsungovim telefonima iz Galaxy S serije, iPhoneu ili Sonyjevim Xperijama Z, no vjerojatno je da bi korisnici bili zadovoljni s telefonom koji bi imao malo veći ekran i na kojem bi bez problema mogli pregledavati internetske stranice, društvene mreže i videozapise.

Iz Amazona su sinoć demantirali ove glasine te su objavili kako ove godine ne namjeravaju predstaviti pametni telefon te, ako i predstave smartphone, on neće biti besplatan. No, neki analitičari vjeruju da će u ovoj kompaniji ipak stražiti sve načine na koji bi mogli ponuditi besplatan pametni telefon, odnosno uređaj bi mogao biti besplatan, ali bi se korisnici morali obvezati na pretplatu na njihove digitalne servise uz neke dodatne pogodnosti koje će biti dostupne samo korisnicima tih telefona.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene