Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smartphone tržište

Apple i Google dobivaju novog velikog konkurenta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasine kažu da Amazon priprema svoj pametni telefon koji će kompanijama poput Applea i Samsunga konkurirati niskom cijenom.

Na internetu su se pojavile nove glasine kako Amazon priprema vlastiti pametni telefon s kojim namjeravaju konkurirati Appleu, Googleu, Samsungu i drugim mobilnim proizvođačima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna svečano otvorenje Pogledajte što strani mediji pišu o otvaranju Pelješkog mosta: "Dodatno će izolirati BiH..." Slika nije dostupna "Simbolička gesta" I svjetski mediji pišu o Oluji: "Na proslavi prvi puta sudjelovao visoki predstavnik srpske manjine u Hrvatskoj"

Prema pisanju Bloomberga, ova kompanija surađuje s Foxconnom (koji je inače najveći dobavljač komponenti za Apple) koji će im pomoći u dizajnu i proizvodnji smartphonea, a trenutno su aktivni i u kupovanju patenata s kojima se žele osigurati od brojnih tužbi kakve su postale svakodnevnica na tržištu pametnih telefona i tableta.

Napokon predstavljen 'ubojica iPada'!

Sa svojim telefonom namjeravaju kopirati strategiju koju su primijenili predstavljanjem Kindle Fire tableta – jeftini uređaj čija će prodajna cijena biti slična cijeni proizvodnje. Na ovaj način Amazon ne bi zaradio od prodaje hardvera, već bi korisnicima omogućio nabavljanje jeftinog mobilnog uređaja putem kojeg će oni kupovati Amazonove usluge (e-knjige, glazbu i filmove) te bi zarađivali na prodaji tih usluga.

Amazonov Kindle Fire tablet korisnike je ponajviše oduševio cijenom od samo 199 dolara te je u kratko vrijeme ovo postao drugi najprodavaniji tablet na tržištu. S obzirom da će cijena biti jako bitan faktor i za proizvodnju njihova telefona, za očekivati je da on hardverski neće moći konkurirati najjačim modelima na tržištu poput iPhoena 4S, odnosno iPhonea 5 (kada se pojavi na tržištu) i Samsungova Galaxyja S3, no trebao bi po pristupačnoj cijeni omogućiti manje-više sve opcije koje donose napredni mobilni uređaji.

'Amazon će u potpunosti uzdrmati tržište pametnih telefona'

Amazon bi ovaj telefon u SAD-u bi, uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora s mobilnim operaterima, mogao prodavati po cijeni od samo 1 ili 50 dolara ili bi ga mogli prodavati kao slobodan uređaj (bez potpisivanja ugovora s operaterima) za oko 200 dolara ili čak i manje.

Ipak, mnogi IT novinari i tržišni analitičari smatraju da je Amazonov ulazak na tržište pametnih telefona loša ideja za ovu kompaniju. Problem se nalazi u činjenici da mobilnim tržištem trenutno vladaju Samsung i Apple, dok se kompanije koje su godinama prisutne na mobilnom tržištu i koje su sve donedavno bile lideri (Nokia i Research In Motion) sada nalaze u velikim problemima i trenutno ne mogu uspješno konkurirati telefonima poput iPhonea i Galaxy modela tako da je pitanje kako bi se na tom tržištu snašao Amazon koji nema nikakvog iskustva na poslovanju na tržištu pametnih telefona.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene