Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže konkurencija iPadu!

Amazon 'uzdrmao' tržište tableta: Pogledajte što su predstavili!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amazon je predstavio HD tablete, a model Kindle Fire HD 8,9 dolazi s 8,9 inčnim ekranom i naprednim hardverom uz 200 dolara jeftiniju cijenu od iPada

Nakon što je Steve Jobs predstavio prvi model iPada, brojne su kompanije pokušale konkurirati Appleovom tabletu, ali Samsungov prvi Galaxy Tab, BlackBerry PlayBook niti HP-ov tablet nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti dominaciju ovog uređaja. Prva kompanija kojoj je to uspjelo bio je Amazon koji je prošle godine predstavio tablet s dijagonalom ekrana od sedam inča čiji je glavni adut bila pristupačna cijena od 199 dolara, no nakon odlične početne prodaje, potražnja za ovim tabletom s vremenom je smanjena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rotacijski motor ponovno u igri Mazda navodno radi na modelu RX-9 Slika nije dostupna Limuzina za vrh DS planira novog predvodnika ponude do 2018.

Microsoft u lovu na Apple: Predstavili Windows 8 tablete!

Amazon je sinoć predstavio nove modele svojih tableta koje krasi povoljna cijena i napredan hardver i koji bi mogli poremetiti planove koje na ovom tržištu imaju Apple, Google i Microsoft koji se nada velikoj potražnji za svojim Windows 8 tabletima.

Tako su nadogradili aktualni model Kindle Fire koji sada dolazi s 40 posto bržim procesorom, ima dvostruko više RAM-a i bolju bateriju, a ono što je najzanimljivije jest da će poboljšani model biti jeftiniji od svog prethodnika i prodavat će se po cijeni od samo 159 dolara.

'Zvijezda' sinoćnjeg predstavljanja bio je Kindle Fire HD 8,9, tablet s 8,9 inčnim ekranom rezolucije 1920 x 1200 piksela koji radi na snažnom 1,5GHz dvojezgrenom TI OMAP 4470 procesoru, prilagođenoj verziji Googleova Androida te ima HDMI izlaz, podršku za Bluetooth i prednju HD kameru za video razgovore. Ovaj će uređaj na tržištu direktno konkurirati Appleovom novom iPadu od kojeg je jeftiniji čak 200 dolara te cijena modela sa 16GB memorije iznosi 299 dolara. U ponudi će se naći i model s 32GB memorije s cijenom od 369 dolara, kao i model s podrškom za 4G LTE, što će njegovim korisnicima omogućiti brzo surfanje internetom.

Je li ovo iPad mini?

Osim ova dva modela, Amazon je predstavio i Kindle Fire HD, tablet koji dijeli neke opcije s modelom HD 8,9, no on ima manji ekran dijagonale sedam inča i rezolucije 1280x800 piksela. Verzija sa 16GB prodavat će se po cijeni od 199 dolara, dok će za model kapaciteta 32GB trebati izdvojiti 50 dolara više.

Amazon je na sinoćnjoj konferenciji predstavio i novi model čitača e-knjiga Kindle Paperwhite koji dolazi s puno boljim ekranom s osvjetljenjem te će koštati 119 dolara, dok je cijena klasičnog Kindlea sada smanjena i iznosi 69 dolara.

Nadograđeni Kindle Fire i sedam inčni Kindle Fire HD na američkom tržištu pojavit će se već sljedećeg tjedna, a na The Vergeu kažu da će se po cijeni od 159 i 199 eura od 25. listopada moći kupiti i u nekim europskim zemljama te na taj način 'prestići' Windows 8 tablete koji na tržište stižu 26. listopada.

Isporuke modela Kindle Fire HD 8,9 počet će 20. studenog u SAD-u tako da će korisnici koji krajem godine namjeravaju kupiti tablet imati 'težak' izbor između velikog broja kvalitetnih i sve jeftinijih tableta s različitim dijagonalama ekrana – od iPada (mini) preko Nexusa 7 i Amazonovih tableta pa do brojnih modela koji će raditi na operativnom sustavu Windows 8.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene