Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sa 7,85 inčnim ekranom?

Apple već testira iPad mini?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponovno su se pojavile glasine kako Apple planira jeftiniji model iPada koji će imati manji ekran – dijagonale 7,85 inča

Nedavno smo pisali o tome kako u Appleu razmišljaju o jeftinijem modelu iPada koji bi konkurirao Amazonovom Kindle Fireu, a sada su se na mreži pojavile nove glasine koje govore da bi ova kompanija sljedeće godine zaista mogla predstaviti iPad mini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zlatni standard za tablete 'Najbolji tablet na svijetu postao je još bolji!' Slika nije dostupna Stiže i novi iPad mini Još tanji i još moćniji: iPad Air od 1. studenog dostupan u Hrvatskoj!

Tako su, kako prenosi United Daily News, Samsung i AU Optronics Appleu već poslali testne modele ekrana koje bi ova kompanija u budućnosti mogla koristiti u manjem modelu iPada i čija dijagonala iznosi 7,85 inča.

Glasine o manjem iPadu pojavile su se još prošle godine, no mogućnost proizvodnje ovakvog modela tableta tada je odbacio sam Steve Jobs koji je rekao da je deset inčni ekran minimum na kojem se može normalno uživati u aplikacijama.

No, sada se situacija promijenila jer je ova kompanija dobila prvog pravog konkurenta koji će Appleu zaprijetiti uređajem sa sedam inčnim ekranom i koji će biti čak 300 dolara jeftiniji pa će nam posljednje ovogodišnje tromjesečje i blagdansko šoping razdoblje pokazati kakva je potražnja za Kindle Fireom u odnosu na iPad i može li Amazonov tablet ugroziti Apple.

Ako Amazon zaista uzme dio tržišta Appleu, Cook i ekipa mogli bi se odlučiti na proizvodnju jeftinijeg iPada koji bi mogao dovesti do toga da se smanji potražnja za njihovim deset inčnim modelom.

S obzirom na veliku navalu na Kindle Fire, sigurno je da bi sedam inčni iPad privukao veliki broj korisnika koji su zainteresirani za kupnju tableta, ali im je 500 dolara za osnovni model preskupo.

Osim potencijalnog jeftinijeg modela, početkom sljedeće godine možemo očekivati i iPad 3 koji bi trebao imati ekran iste dijagonale kao i aktualni model (9,7 inča), ali i veću rezoluciju – 2044 x 1536 piksela tako da će slika na njemu biti još ljepša.

Apple je u prošlom kvartalu koji je završio krajem rujna prodao 11,12 milijuna iPadova, što je povećanje od 166 posto u odnosu na isti kvartal godinu ranije te je od njegove prodaje zaradio skoro sedam milijardi dolara.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene