Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već u proizvodnji?

Apple priprema iPad 3, ali i i jeftiniji iPad?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetom su počele kružiti glasine oko novog modela Appleovog tableta

Nakon što smo mjesecima čitali brojne glasine o iPhoneu 5 – kojeg Apple na razočaranje mnogih na kraju nije predstavio, sada kreće nova runda glasina – onih o novom modelu iPada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve jača konkurencija Apple pao na samo 50 posto: Tableti s Androidima sve popularniji! Slika nije dostupna 'Najbolji ekran koji ste ikada vidjeli' Sve što trebate znati o novom iPadu!

Tako ovih dana internetom kruže različite informacije o tome što nam Apple sprema za početak sljedeće godine – spominje se jeftiniji model tableta te nasljednik aktualnog modela iPad 3. CNet je objavio – pozivajući se na izvore bliske azijskim proizvođačima komponenti, da Apple za početak sljedeće godine priprema jeftiniji iPad koji bi mogao imati sedam inčni ekran.

To bi bio odgovor Amazonu koji je nedavno predstavio Kindle Fire, tablet sa sedam inčnim ekranom koji će koštati samo 199 dolara (neće imati kamere, mikrofon i podršku za 3G) i koji je zabilježio rekordne prednarudžbe. Fire će se na tržištu pojaviti 15. studenog i analitičari predviđaju da bi Amazon do kraja ove godine mogao prodati više od pet milijuna komada ovog tableta.

No, ako Apple krenu u borbu s Kindleom pitanje je hoće li predstaviti manji tablet ili tablet iste dijagonale ekrana koji bi samo trebao biti jeftiniji.

Naime, prošle je godine Steve Jobs rekao kako su ekrani dijagonale 10 inča minimalni za razvoj uspješnih aplikacija za tablete tako da je teško za povjerovati da bi u Appleu promijenili mišljenje nakon Jobsove smrti – iako velika potražnja za Kindleom ukazuje da korisnici žele i tablete manje dijagonale ekrana ako je njihova cijena pristupačna.

Nažalost, trenutno nema nikakvih detalja oko toga što bi eventualni jeftiniji iPad trebao imati, tj. kojih bi se opcija na tabletu Apple eventualno odrekao zbog manje cijene. Na stranicama All Things Digitala ne spominju jeftiniji model iPada, no kažu da je proizvodnja novog modela – iPada 3 već počela.

Na toj stranici kažu, također prema informacijama osoba koje su bliske azijskim proizvođačima komponenata, da je Apple povećao proizvodnju iPadova u posljednjem ovogodišnjem kvartalu – s prethodnih između 11 i 13 milijuna komada na između 12 i 14 milijuna, a razlog se nalazi u tome što će krajem godine već početi proizvodnja oko milijun komada iPada 3.

Prema tim informacijama Apple bi iPad 3 trebao predstaviti početkom godine, a u prodaji bi se trebao pojaviti negdje tijekom ožujka.

Naravno, treba uzeti u obzir da su ovo samo glasine, a na primjeru iPhonea 5 najbolje smo vidjeli koliko takve glasine mogu biti pogrešne.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene