Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pjesnik, esejist, leksikograf...

Znate li tko je Samuel Johnson? Današnji Google Doodle logo posvećen je upravo njemu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samuel Johnson jedan od najvećih engleskih književnika zaslužan je za jedan od najpoznatijih rječnika engleskog jezika. Na 308. obljetnicu njegova rođenja, Google Doodle posvetio mu je znak pažnje prilagodbom svojeg logotipa.

Samuel Johnson , veliki britanski književnost rođen je prije točno 308 godina u Lichifieldu. Pjesnik, esejist, biograf, leksikograf i književni kritičar jedna je od najvažniji ličnosti engleske književnosti te najcitiraniji britanski pisac iza Shakespearea.

Pročitajte i ovo Google Doodle slavi Dan neovisnosti u Hrvatskoj (Screenshot: Google) Animacija zastave Google Doodle slavi Dan neovisnosti u Hrvatskoj Google Doodle posvećen Ljudmili Rudenko (Foto: screenshot/Google) Nizala uspjehe Ljudmila Rudenko: Google Doodle posvećen ukrajinskoj šahistici

Kolika je njegova važnost za englesku, ali i svjetsku književnost svjedoči činjenica kako je Google Doodle današnji dan odlučio posvetiti upravo njemu

Poznat je po rječniku engleskog jezika koji se dugo koristio kao i po aformizmima. Odlikuje ga dosjetljivost i dopadljivi prozni stil, a zbog ekscentričnog životnog stila njegova je biografija jedna od najčitanijih u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Samuel Johsnon smatra se ocem moderne leksikografije, a njegove mudre izreke i danas se rado citiraju.

U nastavku pročitajte neke od njapoznatijih:

"Bolje je živjeti bogat, nego umrijeti bogat", "Nije važno kako čovjek umre nego kako živi", "Put u pakao je popločen dobrim namjerama", "Dostojanstvena briga za siromašne je pravi test civilizacije"
 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene