Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aitazaz Hassan Bangash, 14-godišnji dječak iz Pakistanu, suočio se s bombašem samoubojicom i svojim životom spriječio veću tragediju.


Pakistanski tinejdžer Aitazaz Hassan Bangash bio je na putu u školu u distriktu Hangu na sjeveru zemlje, kada ga je zaustavio bombaš obučen u školsku uniformu i pitao gdje je škola, javlja CNN.

Vezani članci Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan Župan poručio roditeljima: "Razumijem da mogu biti protiv mjera, ali ne na način da ugrožavaju ostalu djecu" Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja Fuchs o učeniku bez maske: "Moguće je i oduzimanje djeteta"

Aitazaz i njegov rođak Musadiq Ali Bangash bili su sumnjičavi prema muškarcu koji ih je to pitao. 'Drugi učenici su odustali, ali Aitazaz je pokušao uhvatiti bombaša. Tijekom naguravanja s Aitazazom bombaš se uspaničio i aktivirao bombu', ispričao je Bangash.

Bombaš samoubojica usmrtio najmanje 12 osoba, većina stranci

Rajab Ali, učenik koji je također svjedočio ovom događaju, rekao je kako je Aitazaz na bombaša bacio kamen prije nego ga je uhvatio. Eksplozija se dogodila kada je Aitazaz uhvatio bombaša. Dječak heroj, kako ga zovu u Paksitanu, i bombaš su poginuli, a ozlijeđeno je dvoje ljudi.

Policija je potvrdila ovaj događaj. Distrikt Hangu i inače je problematično područje, sa stalnim sukobima sunita i šijita. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook