Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beba je umrla

Užas u susjedstvu! Žena ispričala kako ju je tijekom poroda doktor vrijeđao i tukao: "Uzeo je mog malog anđela koji sada leži u grobu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Neopisiv užas doživjela je žena tijekom porođaja u bolnici u Srbiji. Svoje tragično iskustvo odlučila je podijeliti i upozoriti druge žene. U svojoj ispovijedi tvrdi da joj je doktor tijekom porođaja slomio rebro, stiskao vilicu i vrijeđao je.

Mlada majka M. M. iz Srbije tvrdi da je u Općoj bolnici u Sremskoj Mitrovici pretrpjela nasilje tijekom porođaja, a zbog svega joj je navodno umrla beba. Svoj slučaj detaljno je opisala na društvenoj mreži kako bi upozorila druge žene.

Ona je, piše, 11. siječnja primljena u bolnicu jer joj je sedam dana prošao termin za porođaj. Već idući dan pripremili su je za salu i u 8:30 uključili lijekove za inducirani porod. Rekli su joj da izdrži do 17 sati i da će doktor napraviti carski rez. No kada je gotovo sat i pol kasnije došao, ipak je odlučio da porođaj ide prirodnim putem.

Pročitajte i ovo Ilustracija U prisutnosti djeteta Muškarac priveden u Rovinju: Udarao po vratima i žrtvu ozlijedio elektrošokerom

"Babice kažu da je beba jako visoko i da se ne može da spustiti u karlicu. Čekamo, vrijeme prolazi, babice me pregledavaju, ali se ništa ne mijenja, beba nikako da se spusti. Izmučena i bez snage, daju mi kisik. Molim doktora da napravi carski rez, on ništa. Molim i preklinjem doktora za pomoć i dalje, da me porodi carskim rezom i spasi mi dijete", napisala je.

U nastavku je žena iznijela šokantne tvrdnje o nasilju i zlostavljanju koje je doživjela tijekom porođaja, piše Blic

"U tom trenutku me vrijeđa, stišće vilicu, kreću prijetnje da će me udariti, smrskati mi glavu... Vrijeđa me na nacionalnoj osnovi, ja i dalje nakon svega molim njega za pomoć... Vidio je da se beba nikako ne može roditi, zaustavlja porođaj, daje anesteziju i počinje me rezati kako bi me mogao nasilno poroditi, iako je vidio da se beba ne može spustiti. Kreće mi skakati po trbuhu i stiskati me. Rebro mi lomi, gubim zrak i svijest", prisjeća se žena trenutaka užasa koje je doživjela u bolnici.

Pročitajte i ovo Droga pronađena u Stenjevcu Podignuta kaznena prijava FOTO Dvojac iz Stenjevca prepakiravao i preprodavao drogu: Policija im pronašla razne vrste narkotika

No, njezina stravična priča ovdje ne prestaje.

"Beba se zaglavila u karlici i od velikog pritiska se ukakala, sve to s plodnom vodom je progutala. Mogla je uzeti kisik, ali nije mogla izdahnuti, pa dolazi do stvaranja mjehurića na plućima koji se šire i sprječavaju rad pluća. Srce prestaje raditi u 23:05. Beba ne pokazuje da diše, mlitava je, doktori joj pomažu, srce je počelo kucati, mogla je jako malo disati, uključena je na aparate i odvode je u bolnicu...", napisala je M. M. i priložila i fotografije bebe i bebina groba.

A onda je stigla tragična vijest. U 6 ujutro zvoni telefon. Javljaju da je beba preminula.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Borovcima - 2 ubojstvo u borovcima Ubio brata, majka je očajna: "Robert je odnio Srećka na krevet i davao mu umjetno disanje, krvi je bilo svugdje"

Majka tvrdi da je beba bila zdrava i da je trudnoću redovno kontrolirala. Optužila je doktora da je kriv za tragičan ishod poroda.

"Moje dijete je uzeo, mog malog anđela koji sada leži u grobu. Nikad je neću prežaliti. Molim vas sve, pazite se", očajna je ova majka.

Pročitajte i ovo Liste čekanja u hrvatskom zdravstvu - 2 Večeras u Provjerenom Rak-rana hrvatskog zdravstva: Na neke preglede čeka se godinu i pol, a HZZO novac uplaćuje privatnim bolnicama

Portal Republika pokušao je kontaktirati doktora, no bezuspješno. Iz bolnice su pak odgovorili da provode unutarnju kontrolu zbog događaja te da je obaviještena zdravstvena inspekcija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene