Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Žena koja je od Sarkozyja zatražila eutanaziju pronađena mrtva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Chantal Sebire, francuska učiteljica i zagovornica eutanazije kojoj je tumor potpuno unakazio lice, pronađena je mrtva u svom domu u istočnoj Francuskoj.

Chantal Sebire, 52-godišnja bivša učiteljica, nedavno je tražila eutanaziju, no bez uspjeha. 

Pročitajte i ovo Milenko Bilić - 2 Nezadovoljni pregovorima Svinjogojci: "Razočarani smo, nadali smo se da će pobijediti zdrav razum, vidjet ćemo koji su daljnji koraci" Ilustracija Velik udarac za svinjogojce Počela je najveća eutanazija svinja: Usmrtit će ih se 517

Ova majka troje djece prije devet godina oboljela je od izrazito rijetkog oblika raka,  estesioneuroblastoma (ENB). U zadnjih 20 godina od njega je u svijetu oboljelo 200 ljudi. Strašna bolest učiteljici je potpuno unakazila lice, oslabjela vid i blokirala osjet za okus i miris. 

Gđa. Sebire je zbog svoje bolesti na sudu u Dijonu molila izmjenu zakona o eutanaziji. Sud je odbio njezinu molbu, jer je u Francuskoj eutanazija odobrena isključivo za bolesnike koji se na životu održavaju pomoću aparata. 

Očajna žena za pomoć se obratila i francuskom predsjedniku Nicolacu Sarkozyju, koji je kazao da će se savjetovati s vrhunskih zdravstvenim stručnjacima, kako bi mu oni predložili što da učini. 

Tako je Chantal Sebire postala jedna od najpoznatijih zagovarateljica eutanazije. Velik broj svjetskih zdravstvenih organizacija njezin prijedlog smatra utemeljenim jer drže da ljudi koji su oboljeli te zbog toga trpe fizičke i psihičke bolove imaju pravo odlučiti o vlastitoj smrti te zadržati dostojanstvo.

Uzrok Chantaline smrti još nije poznat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene