Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Produljeni vikend za Dan rada, koji se u SAD-u obilježava 7. rujna, označava kraj sezone ljetovanja pa ga mnogi Amerikanci koriste za odlazak na plaže, no na popularnom Cape Codu u Massachusettsu, pojava velikih morskih pasa dovela je do zatvaranja plaža.


Nedavno opažanje četiri velika bijela morska psa, dovelo je do zabrane kupanja za ostatak vikenda na pet velikih plaža na širem području grada Chathama. 'Iako morski psi rijetko napadaju ljude, to se može dogoditi. S obzirom na nedavna opažanja morskih pasa, plivači moraju biti oprezni pri kupanju u oceanskim vodama Chathama. Posebno treba izbjegavati kupanje u blizini tuljana, gdje psine mogu tražiti plijen', navedeno je u upozorenju koje su vlasti dale početkom vikenda, kada su bijele psine prvi puta viđene.

Obilježena dva morska psa

Vezani članci Psi i voda Urnebesni video pokazao da postoje dvije vrste pasa, u koju se ubraja vaš ljubimac? Uspavani psi (Foto: thechive.com) Psi su spavalice bez premca, spavaju u najčudnijim i najslađim pozama

Prema lokalnoj TV postaji WCVB, morski psi su došli na oko 70 metara od obale. U nedjelju ujutro, Gregory Skomal, biolog Ureda za morsko ribarstvo Massachusettsa i družina ribara iz Cape Coda, uspješno su obilježili dva velika bijela morska psa, stavivši im satelitske odašiljače dok su plivali kod obale Chathama, izvijestila je TV mreža ABC News. Mnoge vrste morskih pasa, uključujući mako, modrulje i mlatove, svake godine dolaze u vode regije New Englanda na krajnjem sjeveru atlantske obale SAD-a, izvijestio je Ured za morsko ribarstvo Massachusettsa. (Hina)