Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojčica M. B. (5) i njen brat M. B. (2) poginuli su kod Sombora kada je BMW koji je vozila njihova majka Mirjana (24) udario u kamion.


Djevojčica M. B. (5) i njen brat M. B. (2), oboje iz Stapara, poginuli su jučer kod Sombora kada je BMW koji je vozila njihova majka Mirjana (24) udario u kamion na zaleđenom putu. Dječak je poginuo na licu mjesta, njegova sestra preminula je na putu za bolnicu, dok je majka teško povrijeđena.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) U lavinama u Austriji poginulo pet osoba: Muškarac i žena pronađeni su zatrpani u golemoj snježnoj gromadi BiH policija (Foto/Arhiva: AFP) Tragedija u Bosanskoj Kostajnici: Mladić i djevojka pronađeni mrtvi u garaži

Stravičan sudar dogodio se jučer oko osam sati na putu Sombor - Stapari. Prema priči očevidaca, BMW je pokušao da obiđe kamion na cesti na kojoj je bilo leda. Vozači koji su se zatekli na mjestu nesreće kažu da je dječak koji se nalazio na zadnjem sjedištu BMW-a bio na mjestu mrtav, dok je djevojčica davala znake života.

Mirjana B. zbrinuta je u somborskoj bolnici. Teško je ozlijeđena, ali se nalazi izvan životne opasnosti.