Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranjeno kockanje

Zbog humanitarnog binga završili u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestero britanskih turista uhićeno je nakon što ih je policija zatekla da u baru turskog grada Altinkum igraju bingo. Muškarci i žene u pritvoru su poveli nekoliko sati, a na kraju su kažnjeni novčanom kaznom od 55 funti.

Bingo je u Turskoj deklaliran kao kockanje te se smatra nezakonitim. Uz šestero kažnjenih još je devetero britanskih turista privedeno u postaju, no oni su prošli bez novčane kazne, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo PR Ovisnost o kockanju Edukacija djelatnika terapijskih zajednica Slika nije dostupna čestitke Tko je sretnik? Pogodio brojeve na Bingu i osvojio više od 400.000 kuna

Policijska operacija pokrenuta je nakon pritužbi da se u baru Pyramid dozvoljava kockanje. Zbog toga će bar nekoliko dana biti zatvoren, a protiv vlasnika će biti podignuta optužnica. Kobne večeri proteklog petka u baru je organizirana humanitarna akcija prikupljanja novca za Britanku Ruby Myerscough, koja je oboljela od karcinoma.

Akciju su organizirali prijatelji oboljele 60-godišnjakinje kojoj je karcinoma dijagnosticiran prije nekoliko tjedana. Operirana je u Turskoj i sada je čekaju iscrpljujuće kemoterapije. 'Nadam se da neću dobiti dosje zbog igranja binga. Tretirali su nas kao kriminalce,' rekla je Pauline Ellington, prijateljica oboljele te dodala kako je postupak turske policije gnjusan jer se radi o dobrotvornom događanju.

Ovo je u zadnjih 15 mjeseci drugi slučaj u Altinkumu kažnjavanja zbog igranja binga. U rujnu prošle godine sedam britanskih turista proglašeno je krivim zbog kockanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene